Les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central se centraran en les intervencions fetes al Solsonès

Les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central se centraran en les intervencions fetes al Solsonès

Les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central se centraran en les intervencions fetes al Solsonès

Presentació de les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central amb persones responsables del departament de Cultura, del Museu Diocesà i Comarcal i del Centre d'Estudis Lacetans. 4 d'octubre de

Presentació de les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central amb persones responsables del departament de Cultura, del Museu Diocesà i Comarcal i del Centre d'Estudis Lacetans. 4 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

ACN Solsona.-Les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central tindran lloc els dies 14 i 15 d'octubre al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Enguany les Jornades volen reconèixer la tasca del Grup de Prehistòria del Solsonès (GPS), el Centre d'Estudis Lacetans (CEL), que celebra el seu 20è aniversari, i el Servei d'Arqueologia Municipal de l'Ajuntament de Solsona (SAMAS), que, al costat del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, són les entitats vertebradores de la investigació, preservació i difusió arqueològica al Solsonès. La iniciativa va néixer el 2010 amb la voluntat de posar a l'abast de professionals, investigadors i estudiants els resultats de totes les intervencions arqueològiques que es duen a terme cada dos anys al territori.

El primer dia de les Jornades tindrà lloc un monogràfic dedicat a la recerca arqueològica portada a terme durant els darrers anys a l'entorn del Prepirineu Central Català. Es faran tres ponències, algunes comunicacions i els debats corresponents que abasten des de la prehistòria fins a l'època medieval-moderna. El dia 15 es presentaran les comunicacions de les intervencions arqueològiques més rellevants de les 140 portades a terme durant el període 2014-2015 a les comarques de la Catalunya Central (Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès). Les ponències i comunicacions dels dies 14 i 15 pel matí es faran a la Sala dels Sants Màrtirs del Palau Episcopal de Solsona, i la ponència i les comunicacions de la tarda del dia 15 es faran al Saló de les Homilies d'Organyà, a la Biblioteca Carles Morató. El dia 15 a la tarda, per cloure les Jornades, es realitzarà una visita guiada als jaciments arqueològics de Castellvell i Sant Esteve d'Olius. Enguany, com a novetat, es podran conèixer mitjançant pòsters instal·lats a l'entrada del Museu, els resultats d'altres treballs o estudis arqueològics de la Catalunya Central.