Un peix llangardaix intenta menjar-se un filtre de cigarretes. Florida, EUA. Steven Kovacs
Un peix llangardaix intenta menjar-se un filtre de cigarretes. Florida, EUA. Steven Kovacs

Les imatges de la silenciosa lluita del mar contra plàstics, mascaretes i més deixalles

Aquestes són les fotografies guanyadores de la categoria "Conservació dels oceans", de l'Ocean Photography Awards del 2021, que reflexiona sobre la crisi climàtica i la protecció del medi

Actualitzat

Els oceans cobreixen més del 70 per cent de la superfície del planeta, donen suport a la vida de la terra, allotjen la majoria de les nostres espècies i any rere any pateixen el seu màxim depredador: l'ésser humà.

Els Ocean Photography Awards del 2021 han donat a conèixer els seus guanyadors. Premien les 21 millors fotos de l'any relacionades amb el mar, però no només presenten imatges impressionants de la riquesa del fons marí.

De les quatre categories, la categoria Ocean Conservation Photographer of the Year (Fotografia de l'any a la conservació dels oceans) més enllà de l'estètica i la sorpresa convida a una reflexió profunda sobre la crisi climàtica i la responsabilitat de protegir els oceans. Així ho explica el jurat:

"L' Ocean Conservation Photographer of the Year està dedicat a imatges que comuniquen poderosament qualsevol dels molts perills que afronta l'oceà avui o històries d'esperança i recuperació."

Aquestes són les imatges guanyadores:

Un cavallet de mar enganxat a una mascareta. Stratoni, Grècia. Nicholas Samaras
Un cavallet de mar enganxat a una mascareta. Stratoni, Grècia. Nicholas Samaras (Ocean Photography Awards 2021)
Foto guanyadora. Una morena morta en un ham de pesca abandonat. Bodrum, Turquia. Kerim Sabuncuoglu
Foto guanyadora. Una morena morta amb un ham de pesca abandonat. Bodrum, Turquia. Kerim Sabuncuoglu (Ocean Photography Awards 2021)
Segon premi. Gavina atrapada en un sedal de pesca fantasma. Saltstraumen, Noruega. Galice Hoarau
Segon premi. Gavina atrapada en un sedal de pesca fantasma. Saltstraumen, Noruega. Galice Hoarau (Ocean Photography Awards 2021)
Un tauró amb un ham de pesca que li sobresurt de la boca. Florida, EUA. Galice Hoarau
Un tauró amb un ham de pesca que li sobresurt de la boca. Florida, EUA. Galice Hoarau (Ocean Photography Awards 2021)
Una tortuga olivàcia atrapada en unes cordes. Baixa Califòrnia Sud, Mèxic. Henley Spires
Una tortuga olivàcia atrapada en unes cordes. Baixa Califòrnia Sud, Mèxic. Henley Spires (Ocean Photography Awards 2021)
Un mascarell mort penja d' unes xarxes utilitzades per construir el seu propi niu. Illa de Noss, Shetland, Regne Unit.Henley Spires
Un mascarell mort penja d'unes xarxes utilitzades per construir el seu propi niu. Illa de Noss, Shetland, Regne Unit.Henley Spires (Ocean Photography Awards 2021)
Un manatí mort flota a la llacuna Indian River de Florida. Florida, EUA. Jason Gulley
Un manatí mort flota a la llacuna Indian River de Florida. Florida, EUA. Jason Gulley (Ocean Photography Awards 2021)
 Un pingüí d'ulls grocs en perill d'extinció sota un cel estrellat. Curio Bay, Nova Zelanda. Kimball Chen
Un pingüí d'ulls grocs en perill d'extinció sota un cel estrellat. Curio Bay, Nova Zelanda. Kimball Chen (Ocean Photography Awards
Peixos morts en una xarxa fantasma. Illa Redonda, Brasil. Rodrigo Thome
Peixos morts en una xarxa fantasma. Illa Redonda, Brasil. Rodrigo Thome (Ocean Photography Awards 2021)
Un pollet de pingüí emperador a la vora d'una plataforma de gel, mirant les aigües obertes que hi ha a sota. Badia d'Atka, Antàrtida. Stefan Christmann
Un pollet de pingüí emperador a la vora d'una plataforma de gel mirant les aigües obertes que hi ha a sota. Badia d'Atka, Antàrtida. Stefan Christmann (Ocean Photography Awards 2021)
Vaixells de pesca d'anxoves fotografiats des de dalt. Província de Phu Yen, Vietnam. Thien Nguyen Ngoc
Vaixells de pesca d'anxoves fotografiats des de dalt. Província de Phu Yen, Vietnam. Thien Nguyen Ngoc (Ocean Photography Awards 2021)
Tercer premi. Un nàutil de paper es desplaça sobre un tros de brossa. Anilao, Filipines Steven Kovacs
Tercer premi. Un nàutil de paper es desplaça sobre un tros de brossa. Anilao, Filipines Steven Kovacs (Ocean Photography Awards 2021)

Es tracta de la segona edició d'un certamen que està organitzat per la revista Oceanographic, de caràcter bimensual i que versa sobre la conservació, l'exploració i l'aventura al voltant del mar. Aquesta publicació britànica col·labora a més amb diverses associacions sense ànim de lucre (a les quals destina part dels seus ingressos) i està associada a SeaLegacy, una societat de conservació dels oceans.

Les imatges guanyadores es poden veure en una exposició gratuïta a l'aire lliure al Pont de la Torre, al costat del riu Tàmesi, a Londres, fins al 17 d'octubre. Per veure la resta de fotografies, les podeu veure a la web del concurs.

ARXIVAT A:
Medi ambientCrisi climàticaFotografia
Anar al contingut