Les estacions d'esquí gironines tanquen amb 900.000 usuaris i aquesta part del Pirineu registra 500.000 pernoctacions

ACN Girona - Les cinc estacions d'esquí i de muntanya gironines han rebut 889.618 usuaris durant aquesta temporada d'hivern, xifra que des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona s'ha qualificat de satisfactòria i que s'aproxima als valors dels mesos anteriors a la irrupció de la pandèmia, quan es va registrar prop d'un milió d'usuaris. Pel que fa a l'ocupació turística en aquesta zona del Pirineu, entre el desembre de 2021 i el març de 2022 s'han comptabilitzat fins a 476.733 pernoctacions, un 15% menys que fa dos anys. Segons han explicat des del patronat en un comunicat, el retorn de visitants i usuaris durant l'hivern a les destinacions pirinenques ha repercutit notablement en l'activitat turística de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès.

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona han destacat que la nevada tardana del mes de març va permetre allargar l'activitat d'esquí fins a Setmana Santa i que l'afluència de visitants a les comarques pirinenques de la demarcació n'ha possibilitat "una bona recuperació econòmica". Pel que fa a les estacions, Masella (Cerdanya) ha rebut més de 400.000 esquiadors durant els 150 dies que ha estat oberta. Mentre, les tres instal·lacions gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat -La Molina, Vall de Núria i Vallter- han sumat 476.965 visitants i 144 dies d'activitat.

La Molina (Cerdanya), amb 319.103 usuaris, creix el 9% respecte de temporada 2019/2020; Vallter (Ripollès), amb 82.085 esquiadors, registra un augment del 27% respecte fa dos anys; i Vall de Núria (Ripollès), amb 75.777 visitants, 18.249 dels quals han estat esquiadors, comptabilitza un descens d'un 24% d'usuaris com a conseqüència de la implementació de la política de limitació d'afluència diària de persones a la zona durant l'estiu de 2020 per preservar l'entorn natural de l'espai i millorar l'experiència de viatge dels visitants. Pel que fa a Guils Fontanera (Cerdanya), ha rebut 12.653 usuaris entre forfets d'esquí i raquetes, sent els usuaris d'aquesta darrera modalitat el doble respecte de la temporada 2019/2020.

Acabada la temporada d'esquí, l'estació de muntanya de Vall de Núria seguirà oberta i accessible amb el tren cremallera i el telefèric i anirà oferint les activitats d'estiu habituals, a més de l'oferta lúdica disponible tot l'any (parc lúdic, espais expositius, centre d'interpretació) i els serveis d'allotjament i restauració. Posteriorment, La Molina iniciarà la temporada d'estiu a partir del 18 de juny, i la darrera que obrirà les portes en aquest període serà Vallter, que ho farà el 9 de juliol. L'oferta d'activitats d'estiu és diversa i per a tots els públics: viatges panoràmics en remuntador a diferents punts de les estacions, rutes de ciclisme de carretera o de muntanya en circuits traçats per a tots els nivells, o activitats d'un perfil més lúdic i familiar a la base de les estacions.

Anar al contingut