Les empreses de les urnes del referèndum han rebut visites de la Guàrdia Civil

És el que, segons alguns participants, s'ha explicat en la trobada al Palau de la Generalitat entre el govern, els partits i les entitats sobiranistes

RedaccióActualitzat

Reunió al Palau de la Generalitat aquest dimarts a la tarda entre els membres del govern, diputats de Junts pel Sí i de la CUP i les entitats sobiranistes sobre el referèndum, el mateix dia que el govern ha declarat desert el concurs per la compra d'urnes. Fonts presents a la trobada han explicat a TV3 que el govern ha comunicat als assistents que les empreses que optaven al concurs d'urnes han rebut pressions perquè no hi participessin.

Segons aquestes fonts, una de les empreses va arribar a ser visitada per la Guàrdia Civil amb aquest objectiu. A la reunió, que estava prevista amb antelació, també hi ha asssistit la presidenta del Parlament. La reunió també ha servit per explicar més detalls sobre com es prepara el referèndum, detalls que es faran públics en un acte d'aquí a una setmana.

En la reunió també s'ha explicat que les altres empreses que aspiraven a ajuntar-se en una UTE, una unió temporal d'empreses, per complimentar els requisits del concurs, els va costar molt d'aconseguir la constitució d'aquesta unió perquè uns quants notaris no van voler prestar-se a tramitar-la. Finalment, però, ho van aconseguir.

♦ Dues empreses s'apunten a fabricar les urnes de metacrilat del referèndum

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut