Un moment del ple municipal de l'Hospitalet (ACN)
Un moment del ple municipal de l'Hospitalet (ACN)
L'Hospitalet / Badalona

El PSC de l'Hospitalet s'absté en la moció del PPC contra el referèndum

A Badalona, els vots del PSC i el PP aproven una moció que condiciona la participació a l'1-O a l'informe del secretari municipal

Actualitzat

La moció del PPC contra el referèndum que s'ha votat aquest dimarts al ple de l'Ajuntament de l'Hospitalet ha quedat en suspens perquè l'empat final a les votacions ha impedit que s'aprovés ni es rebutgés. Concretament, tant els 11 regidors socialistes com els dos no adscrits s'han abstingut, mentre que els quatre de Cs i els tres del PP hi han votat a favor, i els 3 d'ICV-EUiA-Pirates, els dos d'ERC i els únics regidors de CiU i la CUP ho han fet en contra. Això ha donat un empat a set que no s'ha pogut trencar.

A l'hora de defensar el posicionament del PSC, el seu portaveu, Francesc Belver, ha reiterat que els socialistes "no volen participar en un referèndum que no tingui empara legal" i que si s'han abstingut no és perquè "els sigui igual" sinó per demostrar que la proposta del govern "no va enlloc".

"El PSC vol un referèndum per votar sobre un acord i no sobre una discrepància."

En un ple amb moltes interrupcions, el PPC ha presentat la moció que amb el títol de "Rebuig al referèndum il·legal i antidemocràtic" reclamava que les institucions locals "ni col·laborin ni contribueixin a fracturar la societat catalana".

Badalona condiciona la participació a l'informe del secretari

Pràcticament a la mateixa hora, el ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció del PSC que condiciona la col·laboració del consistori al referèndum de l'1 d'octubre a l'informe que, en el seu dia, pugui elaborar el secretari municipal. La proposta ha tingut l'únic suport dels regidors del PP.

ERC i Guanyem Badalona en Comú han rebutjat la proposta, mentre que ICV-EUiA i C's s'hi ha abstingut. Els dos regidors del grup municipal de CiU han votat per separat i mentre el representant del PDeCAT també l'ha rebutjada, l'antic representant d'Unió s'hi ha abstingut. El text presentat pels socialistes demana també que, arribats al cas, es protegeixi els funcionaris "perquè no hagin de col·laborar amb cap iniciativa que no tingui cobertura legal".

No ha estat, però, l'única moció sobre la qüestió, ja que també el PP i C's portaven aquest dimarts al ple una moció que instava explícitament l'Ajuntament a "no donar suport, ni proporcionar mitjans ni personal municipal" pel referèndum i reclamava a l'alcaldessa, Dolors Sabater, que no posés l'administració municipal al servei del procés independentista. El govern municipal i el grup municipal de CiU han tombat la proposta dels populars gràcies a l'abstenció del PSC.

Sabater ha tancat el debat reiterant el compromís de l'Ajuntament amb la democràcia.

"Representem a tothom, tant als que desitgen la independència com dels que no i, per tant, el més important és que es pugui produir l'expressió de tothom en un ambient de profunda democràcia."

 

Anar al contingut