Barcelona

El govern declara desert el concurs per a la compra d'urnes però garanteix l'1-O

El govern sospita que les empreses que fabriquen urnes haurien rebut pressions del govern espanyol

RedaccióActualitzat

La compra d'urnes queda, de moment, parada. El govern ha declarat desert el concurs per homologar les empreses que havien de fabricar les urnes per al referèndum. Les dues empreses que optaven a fabricar les 8.000 urnes, Plastic Express i una UTE -Unió Temporal d'Empreses- formada per Espal World i Suministros Integrales Futbida, no han superat els tràmits d'homologació del govern.

Segons el govern, els empresaris que fabriquen urnes haurien rebut pressions per part del govern espanyol i això hauria pogut ser determinant per a la baixa concurrència i la documentació deficitària presentada per les empreses. En aquest sentit, la portaveu, Neus Munté, exigeix al govern de l'Estat que deixi d'amenaçar a les persones:

"Exigim al govern de l'Estat que deixi d'amenaçar a les persones, les institucions i a les empreses que estrictament estan complint amb la seva feina i les seves obligacions en un marc d'absoluta normalitat".

Aquesta parada en el procés administratiu per a la compra d'urnes "no impedeix que l'1 d'octubre pugui haver-hi urnes", han recalcat les fonts del govern. Ara bé, Munté ha admès que no estan en condicions d'assegurar quin serà el procediment a partir d'ara.

Fonts de l'executiu espanyol vinculen la querella de la fiscalia contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, al fet que les empreses interessades no completessin els requisits del procés de licitació. Des de la Moncloa, no es mostren sorpresos per l'anunci del govern català.

El ministeri públic ja s'ha querellat contra la consellera de Governació pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut