Els diputats de la CUP Albert Botran i Benet Salellas, sortint de la reunió al Palau de la Generalitat (ACN)
Els diputats de la CUP Albert Botran i Benet Salellas, sortint de la reunió al Palau de la Generalitat (ACN)
Barcelona

Puigdemont reuneix JxSí, la CUP i entitats i els promet que hi haurà urnes l'1-O

En la reunió, que fonts sobiranistes han qualificat d'"ordinària", Puigdemont ha llançat un "missatge tranquil·litzador" i ha assegurat que en el referèndum hi haurà urnes

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reunit aquest dimarts diputats de Junts pel Sí, la CUP i representants d'entitats sobiranistes. En la reunió, que fonts sobiranistes han qualificat d'"ordinària", Puigdemont ha llançat un "missatge tranquil·litzador" i ha assegurat que en el referèndum hi haurà urnes, el mateix dia que s'ha declarat desert el concurs de licitació per adquirir-les.

A la seva pàgina de Facebook, Puigdemont ha llançat un missatge similar:

 

Tanmateix, en la trobada, que ha durat menys de dues hores, el govern no ha concretat les vies alternatives per adquirir els receptacles.

A més de Puigdemont, a la reunió hi han assistit el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull (PDeCAT); la portaveu, Marta Rovira (ERC); i els diputats de la CUP Anna Gabriel, Albert Botran i Benet Salellas. De fet, aquesta ha estat la primera cimera d'aquestes característiques a la qual s'hi convida a la CUP.

Per part de les entitats hi havia els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez; i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; però no la líder de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, que tenia agenda d'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú.

La reunió s'ha produït una setmana abans que Puigdemont expliqui els detalls de l'organització del referèndum, el 4 de juliol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut