Barcelona

Les crítiques del PSC, el PPC i C's a la carta de Mas a la UE: "Exòtica", "spam" o "pròpia del Dia dels Innocents"

El PSC, el PPC i C's opinen que la carta que el president de la Generalitat ha enviat als dirigents de tots els estats membres de la UE menys Espanya per demanar suport a la consulta serà inútil. Iniciativa i la CUP l'aplaudeixen, però hi fan alguns matisos.

RedaccióActualitzat

"Exòtica", "spam" o "pròpia del Dia dels Innocents" són algunes de les definicions que el PSC, el PPC i C's han fet de la carta que el president de la Generalitat ha enviat a tots els líders dels països membres de la UE, tret d'Espanya, demanant-los suport perquè Catalunya pugui celebrar la consulta del 9 de novembre. ICV i la CUP, dos dels grups presents a l'acord pel referèndum, han aplaudit la carta però hi han fet matisos. La primera reacció del govern espanyol ha arribat per part de l'Oficina d'Informació Diplomàtica, que ha advertit que Catalunya quedarà fora de la UE si s'independitza.

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha ironitzat dient que els països "seriosos" de la UE veuran la carta com una cosa "exòtica" perquè "no és la manera normal" d'adreçar-s'hi. A més, Lucena, ha afegit que la comunitat internacional "valora el diàleg i el pacte, i no moviments unilaterals". També ha retret la poca "elegància i la falta de professionalitat" que, al seu parer, suposa el fet que Mas no hagi enviat la carta també a Mariano Rajoy.

Des del PPC, el portaveu adjunt al Parlament, Santi Rodríguez, ha pronosticat que el text "no tindrà cap influència" i a més "fa un mal favor a Espanya i Catalunya, perquè intenta desprestigiar Espanya" i també fer "propaganda interna dins de Catalunya, més que buscar suport internacional".

El portaveu de C's, Matías Alonso, ha assegurat que la carta "sembla més pròpia del Dia dels Innocents" i ha advertit Mas que "perquè el prenguin seriosament, el pitjor camí és l'enviament de 'spam'". Segons Alonso, és una mostra més que Mas "entén la política al marge de la llei".

Iniciativa ha retret a Artur Mas que s'hagi descuidat de "defensar els drets socials". El secretari general dels ecosocialistes, Josep Vendrell, ha reclamat al president que reivindiqui "la fi de l'austeritat que ha portat Catalunya al desastre social".

Per la seva part, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha considerat que el missatge més contundent que es pot enviar a l'estranger és fer la consulta "tant sí com no", és a dir, tant si hi ha acord amb el govern espanyol com si no.

ERC ha assegurat que el seu partit dóna ple suport al govern de CiU en les iniciatives per internacionalitzar el procés sobiranista.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut