Les bombones de butà, difícils de trobar des que van baixar les temperatures

El confinament i el fred intens d'aquests últims dies ha fet disparar les vendes de butà un 50%

Aconseguir una bombona de butà a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana és molt complicat aquests últims dies.

El confinament i sobretot el temporal de fred han fet que augmenti el consum de bombones. A més, les empreses distribuïdores asseguren que hi ha persones que estan fent acaparament de bombones per por de quedar-se'n sense, tal com va passar amb el paper de vàter durant el primer confinament.

Carme Sánchez i el seu pare, l'Evelio, fa uns quinze dies que intenten comprar bombones de butà. Han anat a diverses gasolineres i a totes els diuen el mateix, que s'han esgotat. Tampoc veuen passar el butaner de Nou Barris i això fa que se'ls acumulin les bombones buides a casa i que hagin hagut de comprar una estufa elèctrica:

"Hem acabat comprant una estufa elèctrica per poder escalfar el pis. I els preus de l'electricitat estan pels núvols. Quina factura ens arribarà? Com pot ser que a Barcelona estiguem així, sense butà?"

 

Albert Savalls, restaurador, té el mateix problema. Diu que el butaner fa molts dies que no passa pel barri i que al telèfon de contacte no contesta ningú. Necessita les bombones de butà per a les estufes del seu bar.

Un equip d'"Els matins" de TV3 ha pogut comprovar com aconseguir bombones de butà a les gasolineres és molt difícil. A moltes, no en tenen i fins i tot han penjat cartells davant l'allau de consultes. Moltes han obert llistes d'espera per avisar els seus clients tan bon punt les rebin. En alguns casos sí que hi ha bombones de butà a la venda, però són més cares, ja que són el model lleuger, amb preus no regulat per l'Estat. A més, en aquests casos no és possible canviar una bombona buida per una de nova.

Repsol, empresa líder del sector, diu que el fred intens i l'acaparament de bombones per part dels ciutadans està fent batre rècords de vendes.

 

A Barcelona ciutat, aquest desembre s'han venut un 50% de bombones més respecte al mateix mes de l'any anterior. El creixement global a Catalunya ha estat del 35%, però tot fa preveure que aquest gener el balanç de vendes encara serà molt més alt.

De fet, Clipagas Logística, distribuïdora de Repsol butà a Barcelona, diu que estan venent unes 6.000 bombones al dia, quan el més habitual és vendre'n unes 3.500. A més, l'empresa explica que subministren bombones a les gasolineres i, al cap de dues o tres hores, ja s'ha venut tot. Ho explica Antonio Pagès, administrador de Clipagas:

"No tenim problemes de subministrament, però tenim tanta feina que estem trigant més a poder entregar les bombones a domicili. El nostre equip està treballant al 100%, però la demanda és altíssima."

L'empresa explica que, en canvi, la compra de bombones de butà per part de bars i restaurants ha caigut un 80% a conseqüència del semitancament d'aquests establiments amb motiu de les restriccions.

ARXIVAT A:
EnergiaEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut