Le Pen celebra la victòria (Reuters)
Le Pen celebra la victòria (Reuters)

Le Pen crida a alliberar França: "Sóc la candidata del poble"

Marie Le Pen s'ha dirigit als seus electors en el seu feu a d'Hénin-Beaumont, al nord de França, per reclamar la defensa de la nació francesa a la segona volta del 7 de maig

RedaccióActualitzat

Marie Le Pen, poc després de saber els sondejos li donaven la victòria de la primera volta, s'ha dirigit als seus electors amb la contundència que la caracteritza davant d'un pavelló ple de gom a gom.

La líder del Front Nacional ha subratllat la responsabilitat que li han donat els seus votants de cara a defensar la nació francesa i la seva unitat:

"M'heu dut a la segona volta de les presidencials, i aquests resultats històrics són per a mi una immensa responsabilitat a l'hora de defensar la nació francesa, la seva unitat, la seva seguretat, la seva cultura, prosperitat i independència."

Ja pensant en la segona volta, Le Pen ha posat damunt la taula les dues úniques opcions que els francesos tindran i ha aprofitat per carregar contra les elits arrogants que han dut França al desastre. 

 

La criminalització de la immigració i l'amenaça del terrorisme han tingut un paper destacat en aquest discurs. Le Pen ha reivindicat el control de fronteres i la protecció del producte nacional. 

"Tenim una oportunitat històrica davant la mundialització salvatge que posa en perill la nostra civilització. Els francesos tenim una elecció molt simple. O continuem per la via de la desregulació total, sense fronteres i sense protecció, amb la conseqüent  deslocalització, immigració de masses i la lliure circulació de terroristes, o accepteu el que  jo us proposo com la gran alternativa: és el moment d'alliberar el poble francès de l'arrogància dels que volen dictar la seva conducta. Doncs sí, soc la candidata del poble."

Le Pen ha acabat el seu discurs parafrasejant al general Charles De Gaulle quan, el 1943, a Casablanca, va dir:

"La grandesa d'un poble només prové del seu poble."

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut