L'Autoritat Catalana de la Competència demana liberalitzar el sector del taxi
Diversos taxis, aquest divendres, dirigint-se cap a l'aeroport després de la convocatòria de vaga (ACN)

L'Autoritat Catalana de la Competència demana liberalitzar el sector del taxi

L'ACCO insta a permetre la competència i rebutja fixar la precontractació, en ple conflicte entre taxis i VTC

Actualitzat

En ple conflicte entre taxis i vehicles de lloguer amb conductor (VTC), l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha instat a modificar la regulació del taxi perquè els VTC puguin competir-hi en condicions d'igualtat. L'ACCO s'ha mostrat contrària a limitar aquesta competència amb mesures com fixar un temps de precontractació.

En un comunicat, aquest organisme, que té com a objectiu vetllar pel correcte funcionament dels mercats, ha advertit que "els usuaris es veuran greument perjudicats si es limita la competència entre taxis i VTC". En aquest sentit, insta les administracions a "modificar la regulació del taxi a fi que puguin competir en igualtat de condicions" en comptes de voler "imposar restriccions als VTC".
 

Notícia relacionada: Cinc claus sobre el conflicte entre taxis i VTC


Segons l'ACCO, la prohibició de l'ús de sistemes de geolocalització o l'obligació de precontractar el servei amb una anticipació determinada, amb independència que siguin els 15 minuts que proposa la Generalitat o bé una hora, suposa "la introducció d'ineficiències artificials i injustificades":

"És necessària una nova legislació que reguli de forma harmònica totes les modalitats de serveis de transport urbà de viatgers en vehicles de turisme que permeti la competència en preus i qualitat."


Amb l'objectiu d'afectar el mínim possible aquells taxistes que van comprar una llicència fa pocs anys, l'organisme proposa que es faciliti "una transició" a la situació de més competència.

A més, l'ACCO exigeix ser present en les converses sobre la regulació del sector per vetllar pels interessos dels usuaris.

ARXIVAT A:
MobilitatTaxisVTC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut