Els taxistes, vestits amb armilles grogues, han tallat la ronda Litoral en els dos sentits
Els taxistes, vestits amb armilles grogues, han tallat la ronda Litoral en els dos sentits
Barcelona

Taxistes i VTC han bloquejat la ronda Litoral, la Gran Via i la Diagonal

Els taxistes han accedit al port per la força i s'han manifestat a les portes del Parlament, on els Mossos han impedit que entressin

RedaccióActualitzat

Dia complicat a Barcelona per la vaga dels taxistes que ja fa quatre dies que dura pel conflicte amb els VTC, els vehicles de lloguer amb conductor. Uns 2.000 taxistes, amb armilles grogues, s'han manifestat per la ciutat. Han tallat la ronda Litoral i han intentat arribar al Parlament. S'han sumat a la vaga taxistes d'altres poblacions catalanes, que han fet costat als seus companys de Barcelona.

Després de tallar la circulació de la ronda Litoral en tots dos sentits a l'altura de la Barceloneta, grups de taxistes han aconseguit per la força saltar un cordó de la Guàrdia Civil per arribar fins als accessos al port. Arran dels enfrontaments, un agent ha hagut de ser atès després de rebre un cop al clatell quan intentava impedir l'entrada al port dels manifestants.

Els taxistes han decidit a continuació dirigir-se cap al Paral·lel i d'aquí a la plaça Universitat, on ha acabat la llarga marxa reivindicativa.

Les mobilitzacions continuaran a la tarda. A les 6 els taxistes faran una assemblea a la plaça Catalunya. Mentre es mantenen a la calçada central de la Gran Via, tenen previst recórrer l'avinguda Diagonal, que també està parcialment paralitzada pels VTC, entre la plaça Francesc Macià i la plaça Pius XII, on tallen diversos carrils.

 

 

Taxistes saltant el cordó de la Guàrdia Civil al port de Barcelona (ACN)

 

Els taxistes, vestits amb armilles grogues, han tallat la ronda Litoral en els dos sentits


La Guàrdia Urbana ha informat que tant el Paral·lel com la ronda Litoral han quedat oberts a la circulació de vehicles, al voltant de les dues del migdia

 



El portaveu d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha afirmat que aquest dimarts estan disposats a negociar amb representants del govern per intentar acostar posicions:

"Sempre voldrem dialogar, però han d'entendre que s'han ficat a espoliar el nostre sector, a través de la tecnologia, dues aplicacions. Nosaltres volem que es reguli el sector dels VTC perquè a través de les aplicacions estan fent de taxi i això no pot ser. Són dos sectors diferents.

 

Els Mossos impedeixen que els taxistes arribin al Parlament

 

Abans de tallar la ronda Litoral, els taxistes s'han manifestat a les portes del Parlament en contra de la regulació proposada pel govern per al sector VTC. Els Mossos han impedit que entressin al parc de la Ciutadella.

 

 

Els Mossos han impedit l'entrada dels taxistes al recinte del Parlament, el parc de la Ciutadella (ACN)


Durant el seu recorregut entre la plaça Catalunya i l'edifici del Parlament, els manifestants han passat per la Conselleria d'Economia i la Via Laietana, on s'han assegut al mig del carrer. Han fet crides en contra del Govern, al qual han acusat d'anar en contra de "la classe treballadora" i d'estar a favor de "les multinacionals" i han demanat a la ciutadania que s'uneixi "a la protesta".

Durant la manifestació també hi ha hagut incidents amb atacs a cotxes VTC.

 

Un VTC atacat per un manifestant dels taxistes

 

Roda rebentada d'un vehicle dels VTC durant la manifestació


El conductor del vehicle ha explicat que l'han atacat mentre portava passatgers: "Quan han vist el cotxe s'han posat a cridar, han començat a destrossar el cotxe i han intentat bolcar-lo. Dos dels taxistes els han aturat però la veritat és que volien fer-me sortir del vehicle per pegar-me, per linxar-me."


Quarta jornada de vaga


Els taxistes ja han entrat en la quarta jornada de vaga indefinida, i durant aquest dilluns fan accions a Barcelona per expressar el seu malestar per la regulació de la Generalitat dels vehicles de lloguer amb conductor.

 


Aquest conflicte també afecta Madrid, on aquest dilluns ha arrencat una vaga indefinida. A primera hora han bloquejat el recinte firal d'IFEMA amb centenars de vehicles. També s'han concentrat en punts com l'aeroport de Barajas o l'estació d'Atocha.

Aquesta és una setmana clau perquè se celebra a partir de dimecres la fira internacional de turisme, FITUR, que preveu rebre uns 300.000 visitants. La Comunitat de Madrid ha ofert als taxistes que siguin els ajuntaments els que regulin la precontractació dels VTC, però el sector ho ha rebutjat.


Els VTC es concentren a la Diagonal

 

Quatre carrils tallats pels VTC a la Diagonal

 

Els VTC responen als taxistes ocupant part de la Diagonal


Els conductors de VTC s'han concentrat a la Diagonal. Volen denunciar la violència d'alguns taxistes contra ells i pressionar de cara a les negociacions amb les administracions. Aquests conductors han promès que la seva mobilització serà pacífica i ordenada.

El conseller de Territori, Damià Calvet, s'ha reunit aquest matí amb representats del sector del transport, d'agents socioeconòmics i de la patronal de VTC. La patronal d'aquest col·lectiu ha anunciat que el conseller s'ha compromès a incloure aquestes plataformes en les negociacions per la regulació del sector.

Poc abans de la reunió, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat a "Els matins" de TV3 que els VTC "també hauran de cedir i entendre que el transport públic no està liberalitzat", i necessiten un marc regulatori. Calvet ha dit que les dues vagues són legítimes i que la funció del govern és "oferir un cami intermedi que faci que les dues activitats puguin conviure".

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut