Ángel Boza, un dels violadors de La Manada, en una imatge del desembre del 2018
Ángel Boza ha estat l'únic que ha demanat la revisió de la pena

L'Audiència de Navarra rebutja rebaixar la pena a un dels violadors de La Manada

L'advocat del condemnat havia demanat que se li rebaixés la pena de 15 anys de presó a 13 anys i nou mesos amb la nova llei del "només sí és sí"

L'Audiència Provincial de Navarra ha rebutjat rebaixar la pena a un dels cinc violadors de La Manada, que ho havia demanat al novembre acollint-se a llei del "només sí és sí".

Com a la resta, el Tribunal Suprem el va condemnar a 15 anys de presó per l'agressió sexual en grup a una noia els Sanfermines el 2016. Justament, la primera sentència d'aquest cas i la interpretació que en va fer el mateix tribunal navarrès va ser l'origen d'aquesta llei.

La defensa d'Ángel Boza, que ha estat l'únic que ha demanat la rebaixa perquè els altres quatre tenen altres penes i no podien fer-ho, havia demanat que se li reduís a 13 anys i 9 mesos. Per tant, un any i tres mesos menys.

Tant la Fiscalia com l'advocada de la víctima s'havien oposat a aquesta revisió.

A la interlocutòria, que es pot recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, els magistrats sostenen que la pena de 15 anys de presó "resulta igualment susceptible d'imposició d'acord amb la nova regulació dels delictes contra la llibertat sexual".
 

La llei del "només sí és sí", a reforma

De fet, l'Audiència de Navarra ja va avançar al novembre que no rebaixaria la pena de Boza. Poc després de l'entrada en vigor de la llei del "només sí és sí", a l'octubre, el tribunal va marcar el seu criteri i ja va comunicar que només revisaria les condemnes quan la pena que va ser imposada resulti superior o més greu que la màxima contemplada a la nova legislació.

En tot cas, l'onada de rebaixes de penes a agressors sexuals que hi ha hagut des de la tardor ha provocat una tempesta política que ha tornat a tensar les relacions entre els dos socis del govern espanyol. 

Aquest dilluns, el PSOE ha tirat pel dret i, després de setmanes de negociacions amb Unides Podem, ha presentat en solitari la seva proposta de reforma de la llei de garantia integral de la llibertat sexual.

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaLa Manada
Anar al contingut