El fiscal del TPI obre una investigació

El fiscal del Tribunal Penal Internacional (TPI), Karim Khan, ha confirmat que obrirà una investigació immediatament sobre possibles crims de guerra comesos a Ucraïna, després que l'hi han demanat 39 països membres del tribunal, entre els quals hi ha Espanya.


Aquest dilluns, Khan va anunciar la intenció d'obrir una investigació per crims de guerra i lesa humanitat, una proposta que havia de rebre l'autorització d'una sala de qüestions preliminars del TPI. El fiscal avançava que la Fiscalia podria començar les indagacions directament si un dels 123 estats que formen part de l'òrgan presentava una petició. La Fiscalia del TPI ha rebut sol·licituds d'iniciar aquesta investigació de part de 39 estats membre.

Tal com explica Khan en un comunicat, els països que ho han demanat són Albània, Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Bulgària, el Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Geòrgia, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Nova Zelanda, els Països Baixos, Polònia, Portugal, el Regne Unit, la República Txeca, Romania, Suècia, Suïssa i Xipre.

L'edifici del Tribunal Penal Internacional
Anar al contingut