Barcelona

L'artista mallorquí Miquel Barceló es desplega a Barcelona en dues exposicions

Dues grans mostres presenten a Barcelona el geni de l'artista mallorquí Miquel Barceló, en tota la seva esplendor. El CaixaForum i l'Arts Santa Mònica mostren ara l'evolució de l'artista de Felanitx, un dels més universals i reconeguts del món de l'art actual. El conjunt de les dues mostres permet fer un recorregut des dels inicis del creador i fins a l'actualitat i conèixer el procés creatiu que l'ha portat a formar part de la història de l'art contemporani.

Actualitzat
"Miquel Barceló. 1983-2009. La solitude organisative" pretén repassar al CaixaForum els últims 25 anys de l'artista mallorquí. Una trajectòria que ha passat per molts estadis. La superfície dels seus quadres revela els paisatges que ha conegut al llarg de tots aquests anys, des del món submarí de la seva Mallorca natal, a París, Nova York, Nàpols o Mali. Cada destí una nova experiència artística, en forma de pintura, aquarel·la o ceràmica. Sense oblidar les grans fites com l'obra a la Cúpula de les Nacions Unides de Ginebra.

Per altra banda, la mostra a l'Arts Santa Mònica, "Barceló abans de Barceló. 1973-1982", mostra el Barceló més desconegut i inèdit, el primer Barceló. El gènesi. El Barceló anterior al salt a la fama internacional arran de l'exposició a la documenta de Kassel l'any 1982.

El mateix Barceló ha participat en l'elecció de les obres que ara es mostren a Barcelona, entre les quals destaquen algunes creacions de la seva col·lecció particular.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut