L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, a la sortida dels jutjats
L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, a la sortida dels jutjats
Barcelona

L'arquebisbe Omella declara com a investigat per injúries i falsedat documental

RedaccióActualitzat

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha declarat aquest matí davant dels jutjats investigat per una acusació de falsedat documental i d'injúries.

La querella, la hi ha posat un capellà que assegura que Omella l'hauria volgut apartar del clergat per una presumpta paternitat i per haver trencat el celibat. El capellà hauria demostrat, amb una prova d'ADN, que no ha tingut cap fill i, tot i així, Omella, segons el mateix capellà, ho hauria obviat i hauria aportat documents al Vaticà per fer-lo fora.

A la sortida de la Ciutat de la Justícia, el cardenal arquebisbe ha explicat que la jutgessa li ha fet poques preguntes. Omella ha dit que confia en la justícia i s'ha mostrat tranquil de la seva declaració. Confia que la causa s'arxivarà, després d'aquesta fase d'instrucció, sense arribar a judici. Joan Josep Omella ha dit que està content perquè ha dit tota la veritat.

És la primera vegada a Espanya que un membre de la cúria, com és un cardenal, ha de declarar per una querella davant dels tribunals ordinaris. Des del Bisbat de Barcelona, es mostren confiats que la jutge que porta la instrucció l'acabarà arxivant.

 

ARXIVAT A:
Església
Anar al contingut