L'Arnau de Lleida contracta infermeres andaluses per la falta de personal

L'hospital ha contractat 43 infermeres d'Andalusia i denuncia que hi ha una "manca molt important de professionals"

Rut CamíActualitzat

La falta d'infermeres i infermers és evident al país. Als hospitals, com l'Arnau de Vilanova de Lleida, els costa trobar professionals. Davant d'aquesta necessitat, han decidit contractar infermeres d'Andalusia, una comunitat autònoma que, al contrari d'aquí, fa poques contractacions al sector públic.

La María Serrano fa tres mesos que treballa a l'Arnau. Va arribar al setembre d'Andalusia, i és una de les 43 infermeres andaluses que ha contractat l'hospital per fer front a la falta de personal.

"Vaig venir després de treballar tres mesos a Còrdova, vaig estar en salut mental", explica la Maria.

"Em van passar uns amics l'oferta de feina, i és veritat que el contracte és força més llarg, amb estabilitat, i per això vaig decidir venir a Lleida."

Segons la directora d'infermeria de l'hospital lleidatà, Pilar Ibars, hi ha una "manca molt important de professionals". "Això ens porta a una situació que hem de buscar-los on els puguem trobar i on vulguin venir", explica.

Per aquest motiu han anat fins a Andalusia, on hi ha poca oferta al servei públic, i això obliga a les infermeres d'aquesta comunitat a buscar-se la vida. "Allà no hi havia feina a la pública, que és on millor treballem, on guanyem punts per al dia de demà estar a prop de casa", admet la María.

Aquestes contractacions aniran bé per agilitzar la feina de l'hospital, però no són suficients, ja que encara falta personal.

La supervisora de la Unitat de Gestió de Persones de l'Hospital Arnau de Vilanova, Esther Villagrassa, diu que "l'ideal seria arribar a tenir entre unes 820 i 850 infermeres, tenint en compte que fa dos anys no arribàvem a 700".

Villagrassa explica que tenen el personal distribuït en tot l'hospital perquè en fa falta per tot arreu: "Procurem ubicar perfils concrets a serveis més específics com crítics, o bé d'urgències".

Les primeres infermeres van arribar a finals de l'any 2021 amb contracte anual. Quan acabi aquest termini se les renovarà automàticament, per tant, tindran feina per a molt temps.

 

ARXIVAT A:
SalutAndalusia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut