Vielha

L'Aran celebra el 25è aniversari de la reinstauració del Conselh Generau d'Aran

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assistit als actes institucionals a Vielha e Mijaran

RedaccióActualitzat

L'Aran aquest divendres celebra els 25 anys de la reinstauració del Conselh Generau d'Aran, la institució principal del govern de la Vall d'Aran. L'aniversari commemora les eleccions que es van fer el 17 de juny de 1991 sobre la llei del Parlament 16/1990, aprovada un any abans, que recuperava les institucions pròpies d'autogovern abolides durant un segle i mig.

En aquesta llei l'Aran es definia com una entitat territorial amb personalitat jurídica pròpia i competència plena i autonomia en referència a totes aquelles matèries que la llei li atribueix, com el compliment de les seves finalitats. A més, la llei declarava l'aranès com a llengua oficial a la Vall d'Aran, juntament amb el castellà i el català.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assistit a la missa solemne que ha precedit els actes institucionals que han tingut lloc a Vielha e Mijaran, acompanyat del síndic d'Aran, Carlos Barrera, de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives i la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran Rosa Amorós.

Com cada any en els actes commemoratius de la Hèsta d'Aran, la Diada Nacional de la Vall d'Aran, s'ha fet una desfilada cap al Santuari de Nòstra Senhora de Mijaran, on es duu a terme la hissada de bandera, els parlaments d'autoritats i els balls típics aranesos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut