Pròxim Orient

L'ANP dóna suport a la celebració d'una conferència de pau proposada per la Lliga Àrab

En pocs dies sembla que l'esperança torna a omplir el cor d'iraelians i palestins. Mentre el primer ministre d'Israel, Ehud Olmert, pensa a presentar una proposta de resolució del conflicte a George Bush, un membre de Hamas es desmarca afirmant que el govern palestí estaria disposat a assistir a una conferència de pau. El ministre d'Afers Estrangers de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud al-Zahar, afirma que el moviment està disposat a fer passos importants i que acceptaria el pla esbossat a la Lliga Àrab. De moment no parlen de la mateixa proposta, però aquest fet podria ser el principi d'un nova esperança al Pròxim Orient.

Actualitzat
En un comunicat emès al Caire en la clausura d'una reunió dels ministres d'Exteriors de la Lliga Àrab, es fa referència a la celebració d'una conferència de pau en la qual participin els estats àrabs, Israel i els membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU per trobar una solució justa i global al conflicte araboisraelià. Aquesta és la proposta que, segons Al-Zahar, el govern palestí veuria amb bons ulls, tot i que no ha precisat si Hamas hi assistiria.

El cap de la diplomàcia palestina ha declarat que la postura presa en aquesta reunió és "positiva", perquè a més s'ha defensat l'aixecament del bloqueig i s'ha fet una crida a la comunitat internacional a aturar-lo. Des de la victòria de Hamas a les eleccions del gener, la comunitat internacional imposa l'aïllament al govern palestí per forçar aquest moviment a reconèixer Israel i a abandonar la lluita armada.
Anar al contingut