Barcelona

L'Anella Cultural connectarà tots els centres culturals catalans a través d'una gran xarxa de fibra òptica

Intercanviar continguts culturals entre centres situats a quilòmetres de distància és només una de les múltiples possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. Doncs bé, aquest és l'objectiu de l'Anella Cultural, que s'ha presentat avui i que connectarà tots els centres culturals catalans a través d'una gran xarxa de fibra òptica. Barcelona, Reus, Lleida, Olot i Granollers són les primeres ciutats que formen part de la xarxa.

Actualitzat

En una primera fase, l'Anella Cultural connectarà el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona a través d'una xarxa de cable de fibra òptica, amb el Teatre Principal d'Olot, l'IMAC de Lleida, el Museu de Granollers i el Centre d'Art Massó de Reus. Els 5 centres podran intercanviar continguts culturals, retransmetre actuacions en directe i participar a diverses bandes en taules rodones i debats, gràcies a la tecnologia que ofereix internet de la segona generació. Durant l'any 2008 i, en una segona fase, es preveu que s'uneixin al projecte altres ciutats com Mataró, Girona, Vic, Manresa o Perpinyà.

El primer espectacle que es podrà veure a través de l'"Anella" serà el Festival Hipnòtic dedicat a la cultura hip-hop que es fa aquest cap de setmana al CCCB. Més endavant, hi haurà retransmissions com la de l'òpera "Andrea Chénier" que des del Gran Teatre del Liceu es podrà seguir en directe al Teatre Bartrina de Reus.

El Liceu ja va ser pioner d'una iniciativa semblant amb la retransmissió de les seves òperes a les universitats. El cable de fibra òptica permet unir l'activitat dels centres, però fins i tot obre la via que els artistes pensin les seves obres de manera diferent.

Anar al contingut