Barcelona

L'ANC proposa omplir la Diagonal de Barcelona de cap a cap per l'Onze de Setembre

La iniciativa espera reunir dos milions de persones per seguir reclamant la independència.

Televisió de CatalunyaActualitzat

Una Diagonal plena de gom a gom que mostri la vitalitat de la reivindicació dos mesos abans de la consulta del 9 de novembre. Segons ha pogut confirmar TV3, aquesta és la proposta de l'ANC per al pròxim Onze de Setembre, perquè es torni a fer visible la voluntat popular, com ja va passar durant la Via Catalana per la Independència, el setembre passat.

Amb més de deu quilòmetres de llargada, i més de 500.000 metres quadrats de superfície, la Diagonal barcelonina podria acollir uns dos milions de persones si s'omplís tota, des de la Ronda de Dalt fins a la plaça de Llevant, a Diagonal Mar.

Aquesta seria la manifestació central, però l'Assemblea Nacional Catalana preveu altres escenaris i altres actes de manera descentralitzada i també de manera sostinguda durant els dies següents d'octubre, fins a la convocatòria de la consulta.

Els detalls del desplegament es començaran a estudiar en les reunions de les diverses assemblees territorials de l'ANC que es faran aquests dies.

El full de ruta, retocat

També estudiaran l'anomenat full de ruta, que proposa el 23 d'abril del 2015 com a data per a la declaració d'independència, un document que ha estat retocat per evitar suspicàcies pel que fa al control d'infraestructures l'endemà d'aquesta declaració, i que, igual que els actes de l'Onze de Setembre, s'aprovarà en l'assemblea general d'aquest dissabte a Tarragona.

L'ANC ja ha posat de manifest el seu poder de convocatòria en les dues últimes Diades, i en són una altra mostra les més de 300.000 visites que ha tingut la gigafoto de la Via Catalana des que es va penjar a la web de l'assemblea, dimarts a la tarda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut