Una urna electoral
Barcelona

L'ANC, els CDR i la CUP faran un recompte paral·lel el 21D

L'escrutini popular es farà amb voluntaris i "apoderats en cada mesa", que traslladaran les dades amb una aplicació informàtica fins a un centre de dades

RedaccióActualitzat

La CUP, l'ANC i els Comitès de Defensa de la República han presentat la campanya "Tu votes, tu comptes" amb la qual volen aplegar voluntaris per fer un recompte paral·lel de vots el dia 21 de desembre.

Ho justifiquen pel temor que unes eleccions convocades per l'Estat no ofereixin les garanties democràtiques necessàries i que s'acabin "manipulant" els resultats. Mostren la seva desconfiança en els "mecanismes" d'escrutini de l'estat espanyol i volen comptar amb voluntaris que facin d'apoderats per "tenir ulls en cada mesa".

 


Des de l'ANC, asseguren, traslladen la confiança del recompte "a la gent del carrer" i no a un Estat que "va a la contra". Per aconseguir-ho tenen el suport de la CUP, d'ERC i de JxCat. També participaran en el projecte voluntaris de la mateixa ANC i dels Comitès en Defensa de la República.

La informació amb els vots que proporcionin els apoderats de cada mesa es traslladarà a través d'una aplicació informàtica a un centre que recopilarà totes les dades. Aquest centre de dades format per 250 persones i un equip de coordinació de 35 persones més treballaran per fer l'escrutini en temps real.

Per fer possible aquesta iniciativa, l'ANC crida a la ciutadania a apuntar-se com a apoderats de qualsevol dels tres partits polítics independentistes per poder tenir ulls "en cada mesa" en el moment del recompte de les paperetes.

 

 

Els resultats es transmetran en temps real a través d'una pàgina web. A més, l'ANC muntarà un escenari a la plaça Universitat de Barcelona per fer seguiment de la nit electoral.
 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21D
Anar al contingut