Barcelona

L'AMI promou l'Assemblea d'Electes per garantir el procés si el Parlament és inhabilitat

Estarà format per tots els càrrec electes que hi vulguin ser: regidors, diputats al Parlament i al Congrés, senadors i eurodiputats

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres s'ha donat el tret de sortida a l'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT), un organisme que ha de substituir les institucions catalanes si durant la recta final del procés d'independència són anul·lades. L'AMI, que aglutina gairebé 800 municipis i institucions locals a favor de la independència, és la que tira endavant aquest organisme que estarà format per tots els càrrec electes que hi vulguin ser: regidors, diputats al Parlament i al Congrés, senadors i eurodiputats.

La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, no ha volgut especificar, per prudència, quines funcions executives tindria aquesta assemblea, però sí que ha explicat que haurà de garantir que el procés d'independència culmini. Una de les coses que faria seria garantir que es pugui muntar el referèndum. 
 
Per ara, fan una crida als 9.283 càrrecs electes catalans a adherir-se a una base de dades voluntària i oberta sigui quina sigui la seva ideologia. Se'ls lliurarà un carnet que els acredita.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut