L'alemany, el japonès i el de Singapur, els millors passaports per viatjar

RedaccióActualitzat

Quants països pots visitar sense necessitat de gestionar un visat? És una xifra que varia segons el país d'origen de cada viatger.

Una consultora britànica elabora cada any el rànquing dels passaports més "poderosos" del món. Al capdavant, els documents d'identitat internacionals que faciliten l'entrada directa, sense visat, a una quantitat més gran de països.

En el llistat d'aquest any, el Japó i Singapur encapçalen del Passport Index 2018 de la consultora Henley & Partners.

Els japonesos poden viatjar sense visat a 190 estats i els singapuresos a 189. La tercera posició és pels alemanys, que poden tenir accés directe amb el passaport a 188 països.

I les següents posicions les ocupen França, Corea del Sud, Dinamarca, Itàlia, Espanya, Finlàndia i Suècia, amb 187 països.

Amb el passaport espanyol es poden visitar països de tots els continents, però cal visat per anar a Rússia, a la Xina, a Aràbia Saudita, a Nauru o a Guinea. En total caldrà visat per viatjar a 39 països.

Els ciutadans dels Estats Units poden entrar sense visa a 186 països.

Per contra, els ciutadans de països en guerra o que han viscut conflictes belics en els últims anys com el Pakistan, l'Afganistan, Síria o l'Iraq tenen molts més problemes per a viatjar pel món sense visat: només poden entrar amb el passaport a una trentena de països, cap d'ells a Europa. Al continent americà, els ciutadans de, per exemple l'Afganistan, només poden entrar amb el passaport en regla a les illes Bermudes i a Bolívia.

 

Com a curiositat, és molt improbable, per no dir impossible, que una mateixa persona pugui passar les duanes de tots el països del món només amb passaport. Per fer-ho hauria d'acumular 14 nacionalitats, hauria de ser ciutadà del Congo, la República de l'Azerbaidjan, les Maldives, Singapur, Síria, Turquia, el Turkmenistan, Uganda, els Estats Units, Vanuatu, l'Afganistan, Mali, Angola i Corea del Nord.

 

 

Anar al contingut