Barcelona

L'alcalde d'Arenys de Munt demana al Parlament un referèndum a tot Catalunya

L'alcalde d'Arenys de Munt i portaveu de la Coordinadora per a la Consulta sobre la Independència, Carles Móra, ha presentat aquest dilluns al Parlament un projecte de llei de referèndum sobre la independència de Catalunya a través d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Móra ha registrat la proposta a títol personal, acompanyat de tres membres de la coordinadora. A la ILP es demana a la cambra catalana que promogui la convocatòria d'una consulta independentista el 25 d'abril a tot el país. La ILP s'ha presentat l'endemà que més de 160 municipis catalans van votar a favor de la independència, amb una participació del 27%.

Actualitzat
L'alcalde d'Arenys de Munt i portaveu de la Coordinadora per a la Consulta sobre la Independència, Carles Móra, ha presentat la ILP a títol personal tot i que ha afegit que en el pròxim consell plenari de la Coordinadora es demanarà que s'adhereixi a la iniciativa. Móra s'ha dirigit al Parlament acompanyat d'alguns membres de la Coordinadora i ha negat que hi hagi desunió.  

Móra diu ara que no vol crear un partit polític

El portaveu de la Coordinadora per a la Consulta sobre la Independència ha matisat aquest dilluns a la tarda les declaracions que havia fet al matí sobre la seva intenció de crear un nou partit polític. Móra diu ara que no vol liderar cap nou partit polític i que se sent còmode a Reagrupament, el nou partit liderat per Joan Carretero. El portaveu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, advertia aquest dilluns al matí de les intencions de la Coordinadora de crear un nou partit polític i evidenciava les fissures entre els promotors de les consultes sobiranistes.

L'endemà de les consultes

L'alcalde d'Arenys de Munt ha presentat aquesta iniciativa per fer un referèndum a tot Catalunya l'endemà que més de 160 municipis catalans fessin consultes sobiranistes. Les consultes van tenir una participació mitjana del 27%, que els organitzadors han donat per bona tot i que no s'acomplís el seu objectiu inicial d'arribar a un 40% de vots. En aquestes consultes, el "sí" es va imposar amb un 94%.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut