L'alcalde d'Algesires alerta que es podrien convertir en la "nova Lampedusa"

Andalusia, desbordada per l'arribada de milers d'immigrants en pocs dies

Juli RodésActualitzat

Els serveis d'atenció als immigrants habilitats a la costa andalusa estan saturats arran de l'arribada de centenars de persones en els últims dies. 

L'alcalde d'Algesires, José Ignacio Landaluce, del PP, demana acció política per resoldre el problema, que explica amb un exemple:

"Hem de parlar d'actuacions amb les persones que arriben a les nostres costes per que la nostra zona no es converteixi en la nova Lampedusa del Mediterrani occidental."

Landaluce assegura que la situació és "alarmant" perquè "depenem de les decisions que adoptin les màfies de la inmigració il·legal". 

I demana la intervenció de la Unió Europea.

"Aquest no és un problema de l'alcalde d'Algesires o del ministre de l'Interior d'Espanya, és un afer de la UE."

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, també ha fet una crida als socis de la Unió Europea. I ha demanant que assumir la "responsabilitat col·lectiva" de la immigració sigui "obligatòria" i no "voluntària".

A més, vol que el govern espanyol convoqui "com abans millor" la Conferència Sectorial de Política Migratòria, per "distribuir l'esforç" que suposa l'arribada d'immigrants. 

Més de 1.200 persones en tres dies

Entre aquest dilluns i aquest dimecres, els efectius de rescat de Salvament Marítim i la Guàrdia Civil han salvat més de 1.200 persones en aigües de l'estret de Gibraltar i del mar d'Alboran. 

A més, aquest dijous han estat rescatats 329 immigrants més, que travessaven l'estret de Gibraltar en 20 pateres. Hi nombroses dones i nens.

En el dispositiu de rescat, coordinat des del Centre de Salvament de Tarifa, hi han participat quatre embarcacions, que ha desembarcat els immigrants als ports de Tarifa i de Barbate. 

Dimecres, la xifra de rescatats va ser superior: un total de 424 persones, localitzades en 30 pateres. 

Fins al divendres 20 de juliol havien esta rescatades davant les costes andaluses 17.169 persones. La xifra total d'aquest 2018, per tant, ja supera a les 18.500, superior a la xifra de rescats de tot l'any 2017, que va ser de 16.678.

El nombre creixent d'arribades ha obligat a habilitar el polisportiu d'Algesires per fer-hi tràmits, perquè les comissaries de la Policia Nacional ja estan saturades. 

També han quedat desbordats els CETI i s'han habilitat diversos pavellons esportius que, en algun cas, també han arribat al límit de la seva capacitat. Fins al punt que ha calgut habilitar, provisionalment, el vaixell "María Zambrano", de Salvament Marítim, on alguns immigrants ja han dormit tres nits. 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut