L'Ajuntament de Barcelona vol recaptar més amb l'IBI i altres impostos

El govern d'Ada Colau ha presentat els pressupostos de l'any que ve, amb una despesa de 2.900 milions

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona vol recaptar més per l'Impost de Béns Immobles i altres taxes, en els pressupostos del 2020 que ha presentat.

La recaptació de l'IBI s'apujaria una mitjana del 5,46%, a partir dels valors cadastrals revisats l'any 2017. Compta que així pot ingressar 43 milions d'euros més. Malgrat això, vol rebaixar el tipus impositiu general des de l'actual 0,75% fins al 0,66% i, per l'altra banda, eliminar els topalls.

També s'aplicaria un recàrrec als pisos buits i s'acaba la bonificació per domiciliació bancària
 

Altres impostos

El govern de Barcelona en Comú i el PSC també calcula aconseguir 38,7 milions d'euros més a partir d'impostos gravats sota el paraigua de l'emergència climàtica i 57,2 milions d'euros més pel concepte "espai públic de qualitat", entre ells uns 20 milions per la taxa turística.

L'àrea blava i la verda seran més cares per als vehicles més contaminants i els bars i restaurants hauran de pagar més per tenir terrassa.


Pressupostos expansius

El govern d'Ada Colau ha previst uns pressupostos de 2.898 milions d'euros. Comparat amb els últims, són 250 milions més, és a dir que la despesa augmenta un 9,5%, amb l'objectiu de prestar més atenció a la crisi climàtica i a reduir les desigualtats.

La proposta, que s'ha de debatre amb els grups de l'oposició, ha d'anar aquest mes anirà a la Comissió d'Economia i Hisenda. La intenció és que s'aprovin definitivament al desembre.

Seria el primer pressupost aprovat per l'alcaldessa, Ada Colau. L'any 2016 va recórrer a una modificació pressupostària, els anys 2017 i 2018 es va sotmetre a una qüestió de confiança, i aquest any va fer una pròrroga dels comptes.

Anar al contingut