Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona crearà un fons per ajudar els comerços de Gràcia afectats pels aldarulls

Colau adverteix que seria una "gravíssima irresponsabilitat", a més d'estar "fora de lloc", utilitzar els incidents de Gràcia com a "arma llancívola" en plena campanya electoral

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona crearà un fons per ajudar els comerços afectats pels aldarulls al barri de Gràcia després del desallotjament del Banc Expropiat. Aquest fons estarà dotat amb 25.000 euros ampliables. El nou tinent d'alcalde d'Empresa i Cultura, Jaume Collboni, ha explicat, durant una conferència a Nova Economia Fòrum, que el petit comerç és un dels grans perjudicats pels incidents a causa de la reducció del nombre de clients.

Collboni ha explicat que el consistori es va reunir divendres amb cinc associacions de comerciants del barri per transmetre la proposta i ha reiterat que l'ajuntament no comprarà el Banc Expropiat.

Per la seva banda, després d'una trobada amb els alcaldes de les capitals catalanes, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut que el consistori tornava a la idea inicial de buscar un espai alternatiu per a les activitats i tallers del Banc Expropiat i ha insistit que la solució al conflicte es farà "des del màxim consens", amb la participació del teixit veïnal i comercial de Gràcia i amb els col·lectius que han treballat en en el local expropiat.

Colau ha advertit també que seria una "gravíssima irresponsabilitat", a més d'estar "fora de lloc", utilitzar els incidents de Gràcia com "arma llancívola" en plena campanya electoral. En aquest sentit, l'alcaldessa ha fet una crida a la "responsabilitat" als partits i als líders polítics:

"Qualsevol que vulgui tenir la tasca de governar, ha de ser responsable i no utilitzar de manera electoral incidents com els de Gràcia, cosa que la ciutadania no entendria."

 

Descarten una taxa específica per als creueristes

D'altra banda, el nou tinent d'alcalde d'Empresa i Cultura també s'ha mostrat partidari que Barcelona es quedi el cent per 100 de la taxa turística. En canvi, ha descartat crear una taxa específica per als creueristes que s'estan menys d'un dia a la ciutat. "En principi no", ha remarcat.

D'altra banda, ha anunciat la creació d'una agència de promoció metropolitana, semblant a la que tenen Amsterdam o Torí. Aquesta agència, segons ha explicat, estarà participada per sindicats, empreses i el món local.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut