Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona aprova crear el Consell Turisme i Ciutat sobre el model de turisme de la ciutat

El ple extraordinari també ha acordat "accions urgents" per lluitar contra la pobresa i estudiar si cal revisar l'ordenança de terrasses

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat crear el Consell Turisme i Ciutat, que ha de debatre quin ha de ser el model turístic de la capital catalana. Ho ha fet amb els vots a favor de tots els grups i amb l'abstenció de PP i la CUP. Aquest és un dels punts acordats en el primer dels dos plens extraordinaris d'aquest divendres.

A banda del turisme, també s'ha acordat la necessitat d'iniciar "accions urgents" i un pla de xoc contra la pobresa.

El segon dels plens extraordinaris ha abordat la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus, després que el govern d'Ada Colau va decidir renunciar-hi unilateralment al cap de pocs dies d'assumir l'alcaldia. En aquest cas, també s'ha decidit crear una comissió d'estudi sobre la candidatura per als Jocs d'Hivern.

Bitllets falsos 500 euros

El regidor de la CUP Josep Garganté ha llançat bitllets falsos de 500 euros a la resta de representants presents en aquest ple municipal extraordinari i ha afirmat que són part dels diners que necessitarien els partits favorables a la celebració dels Jocs per "subornar" el Comitè Olímpic Internacional (COI).

La resta de grups municipals han qualificat l'incident de reprovable i intolerable, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que presidia la sessió, ha convocat una junta extraordinària de portaveus per tractar el que ha passat d'una manera més "reposada" i reflexiva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut