EUA

L'actor Jussie Smollett simula una agressió racista i homòfoba perquè li apugin el sou

L'actor és un dels protagonistes de la sèrie "Empire" i ha quedat en llibertat sota fiança acusat d'haver pagat a dues persones perquè l'agredissin

RedaccióActualitzat

Commoció a la ciutat de Chicago després de saber-se que un dels protagonistes de l'exitosa sèrie nord-americana "Empire" va falsejar una presumpta agressió racista i homòfoba perquè li apugessin el salari, segons ha informat la policia.

Jussie Smollett, un dels protagonistes de la sèrie "Empire", ha estat detingut i posteriorment posat en llibertat sota fiança de 100.000 dòlars per haver pagat a dues persones perquè l'agredissin.

L'actor, que és negre i homosexual, va denunciar fa tres setmanes que havia estat víctima d'un atac racista i homòfob per part de dos blancs que cridaven consignes a favor de Trump.

Mostres de suport a l'actor quan va denunciar l'atac (Reuters)

 

Smollett va explicar que els atacants van cridar "aquesta és una zona MAGA" mentre l'agredien, en referència al lema de campanya del president nord-americà "Make America Great Again".

Després de saber-se els resultats de la investigació policial, Trump ha fet un tuit dirigit a l'actor:

"Què passa amb MAGA i amb les desenes de milions de persones que has insultat amb els teus comentaris racistes i perillosos?"

 

La policia va investigar el cas i va trobar els agressors, que van confessar que l'actor els havia pagat 3.500 dòlars, poc més de 3.000 euros, perquè li clavessin una pallissa. L'actor va acabar amb contusions i una costella trencada.

El superintendent de la policia de Chicago, Eddie Johnson, ha qualificat els fets de menyspreables: 

"El senyor Smollett va ser qui va orquestrar el delicte. Ha arrossegat pel fang la reputació de Chicago"

 

Segons la policia, la intenció era fer-se més popular i aconseguir un augment de salari pel seu paper dins la sèrie televisiva.

Els productors de la sèrie, Fox Entertainment i 20th Century Fox Television, han fet un comunicat explicant que estant avaluant la situació i considerant totes les opcions.

Anar al contingut