Una màquina treballant a la llera del Daró al seu pas per Gualta (Baix Empordà) en una imatge publicada el 13 de desembre del 2018. Pla general (hor…
Una màquina treballant a la llera del Daró al seu pas per Gualta (Baix Empordà) en una imatge publicada el 13 de desembre del 2018. Pla general (horitzontal)

L'ACA finalitza unes cinquanta actuacions per retirar la vegetació acumulada al Ter durant els aiguats

Actualitzat

ACN Ripoll.-L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat una cinquantena d'actuacions de manteniment i conservació de lleres a la conca del riu Ter. Els treballs, iniciats per via d'emergència el 19 d'octubre per l'episodi d'aiguats, estan pressupostats en 1,8 milions d'euros i contemplen un total de 150 actuacions per retirar la vegetació acumulada en diversos trams fluvials de la conca del Ter, des de la seva capçalera fins a l'entrada de l'embassament de Sau. Paral·lelament, també han començat les actuacions derivades de la llevantada del 18 de novembre a diferents punts de l'Alt i el Baix Empordà. Concretament, s'estan fent actuacions a Figueres (riu Manol), Fontanilles i Gualta (riu Daró) amb la reparació de motes que s'han trencat i un dic que s'ha esfondrat.

La cinquantena d'actuacions que ja han finalitzat s'han dut a terme a Ripoll, Ribes de Freser, Queralbs, Llanars, Camprodon, Camdevànol, Vilallonga de Ter, Sant Joan de les Abadesses, Manlleu, Torelló, Sant Quirze de Besora i Sant Pau de Segúries. Els treballs s'han focalitzat en punts sensibles com nuclis urbans, ponts i passos de carretera, per evitar afectacions.Actualment, nou brigades treballen en 23 actuacions a Ripoll, Montesquiu, Vilallonga de Ter, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses. Ribes de Freser, Manlleu, Sant Vicenç de Torelló, Sant Quirze de Besora i Sant Joan de les Abadesses.

Anar al contingut