La Xarxa Espanyola d'Immigració es persona com a acusació popular en l'agressió policial a dos joves en un bar de Lleida

ACN Lleida.-La Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat ha decidit personar-se davant el Jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida com a acusació popular en el cas dels dos joves que han denunciat a dos agents de la Guàrdia Urbana per una agressió en un bar de la ciutat. Així ho ha decidit la Xarxa, després d'analitzar els fets ocorreguts el 28 de febrer passat en un bar de la capital del Segrià i de veure el vídeo difós posteriorment a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació. Des de la Xarxa consideren que es dona "un evident ús desproporcionat de la força per part dels integrants de la Guàrdia urbana que apareixen en el contingut audiovisual" i , per això, reclamen a la Generalitat que també es personi en el cas "en defensa de l'interès general". Una altra entitat, l'associació Watani, amb seu a Reus, també està estudiant personar-se en el cas com a acusació popular, de la mateixa manera que la Xarxa Espanyola d'Immigració. Cal recordar que els dos joves han denunciat l'agent enregistrat en el vídeo i un altre urbà que estava al bar on van passar els fets per delictes de lesions amb instrument perillós, contra la integritat moral i per tortures, en apreciar que l'agressió podria tenir motius racistes. Per la seva banda, els agents també han presentat una denúncia contra els joves.

El responsable de l'àrea de delictes d'odi de la Xarxa Espanyola d'Immigració, Alberto Sánchez, ha assenyalat que "la defensa dels agents de la Guàrdia Urbana se centra en unes presumptes amenaces que els agredits neguen". Al marge de si van existir o no aquestes, Sánchez remarca que "mai un membre d'un cos o força de seguretat ha d'entendre que la seva condició de funcionari públic de seguretat li permet adoptar mesures de venjança i agressió com les quals hem vist en el vídeo". Així mateix, des de la Xarxa han sol·licitat a la Generalitat que també es personi "de forma immediata al Govern" davant aquest cas "en defensa de l'interès general", al mateix temps que han demanat a l'Ajuntament de Lleida poder-se personar en l'expedient informatiu que ha obert la Paeria en relació amb els fets.Finalment, la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat ha traslladat la seva "preocupació" a l'Ajuntament de Lleida i ha instat la regidora de Seguretat, Sara Mestres, a "reflexionar" perquè permeti a les entitats i, als propis afectats, accedir a l'expedient informatiu que ha iniciat per garantir l'impuls i la màxima transparència en les tasques que es puguin escometre. "Si l'Ajuntament vol anar de debò amb la seva labor informativa, i no és solament un gest, demanem a la ciutat que accepti nostra personación en el seu expedient i ens permeti conèixer dels passos que ha donat per esclarir aquesta situació", ha exposat Alberto Sánchez.Al marge, una altra entitat, Watani, amb seu a Reus, també està estudiant presentar-se com a acusació popular en el cas ja que considera l'agressió "brutal i inacceptable" on no té cabuda la defensa pròpia perquè el noi estava "indefens a terra". Cal recordar que els joves han denunciat l'agent que apareix en el vídeo difós i un altre agent de la Urbana que estava al bar on van passar els fets per delictes de lesions amb instrument perillós, contra la integritat moral i per tortures, en apreciar que l'agressió podria tenir motius racistes. Per la seva banda, els dos agents ha denunciat els joves per amenaces i atemptat a agents de l'autoritat. La Fiscalia i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i la Paeria ha obert un expedient informatiu per remetre'l al jutjat.

Anar al contingut