Pla general d'una de les sessions de treball a la dotzena Viquitrobada, a Cervera. 1 de desembre del 2019. (Horitzontal)
Pla general d'una de les sessions de treball a la dotzena Viquitrobada, a Cervera. 1 de desembre del 2019. (Horitzontal)

La Viquipèdia tanca la seva dotzena trobada a Cervera i posa en valor el voluntariat com a "motor real" del moviment

ACN Cervera.-La Viquipèdia ha tancat aquest diumenge la seva dotzena Viquitrobada, que enguany ha celebrat a Cervera. Una setantena de viquipedistes han reafirmat el voluntariat com a "motor real del moviment", encara que s'han mostrat "preocupats" perquè aquest model no acabi "trontollant". La seva preocupació és fruit del que consideren una "deriva empresarial" de la Fundació Wikimedia i per aquest motiu han dissenyat un full de ruta per poder reaccionar al procés de canvi de marca de la fundació i "preservar" el voluntariat.

Així mateix, pretenen mantenir "els valors fundacionals" precisament aquest 2019, que recorden que han celebrat el seu divuitè aniversari. "El voluntariat i la col·laboració són dos dels valors que han dut la Viquipèdia als estàndards actuals", asseguren.La trobada, que enguany ha celebrat la seva dotzena edició, és un punt de reunió per discutir presencialment i avaluar els projectes i polítiques de la Viquipèdia. Com remarca l'organització, la d'aquest any ha estat en un moment "crucial" per les comunitats de voluntaris. De fet, diverses de les sessions i debats s'han centrat precisament en els desafiaments i riscos de la governança global del moviment Wikimedia i en el paper de la comunitat catalana en aquest debat internacional.A més, la trobada també s'ha aprofitat per millorar una cinquantena d'articles de la Viquipèdia sobre la geografia i el patrimoni de Cervera, on s'ha celebrat. També s'ha perfeccionat els continguts del que anomenen 'projectes germans' com Viquidites, una col·lecció de citacions i dites populars; i la base de dades Wikidata.

Anar al contingut