Barcelona

La venda de pisos puja un 70% al febrer a Catalunya

Les vendes de pisos remunten. La compravenda ha pujat un 70% al mes de febrer a Catalunya respecte a l'any anterior i se situa a nivells del 2008. Això sí, llavors ja havien baixat molt les operacions. Segons dades de l'Institut d'Estadística, aquest mes de febrer es van vendre 5.500 pisos, uns 2.000 més que fa un any. Al conjunt de l'Estat, la compravenda de pisos també ha pujat, tot i que no tant. En aquest cas, ho ha fet un 18,7%.

Actualitzat
El sector immobiliari ha tornat a donar senyals de revifada. Els avantatges que s'estan oferint per superar la crisi animen el mercat. Al mes de febrer s'han venut a Catalunya més de 5.500 habitatges, que suposa un increment del 70% en relació amb el febrer de l'any passat.

Les dades les ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística, que confirmen que és el segon mes consecutiu que es registra un repunt. Al gener es van vendre prop de 5.000 habitatges aquí a casa nostra.

Alça moderada al conjunt de l'Estat


Pel que fa al conjunt de l'Estat, aquest febrer es van vendre més de 41.000 pisos, gairebé el 19% més que fa un any. Hauríem de remuntar-nos al 2008 per trobar un nombre de compravendes similar.

L'augment representa un segon augment consecutiu de les vendes de pisos, i consolida el repunt del 2,1% que es va registrar al gener. L'estadística del mes de febrer publicada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) reflecteix l'augment més important de la sèrie històrica, que es va començar a elaborar el 2008, i que fins a l'inici del 2010 sempre havia mostrat descensos.

L'augment ha estat possible gràcies a l'alça del 23,7% de les vendes d'habitatge usat, així com a l'increment del 14,4% de les transaccions d'obra nova.
Anar al contingut