Barcelona

La venda de llibres per Sant Jordi assolirà els vint milions d'euros

Els llibreters fan l'agost per Sant Jordi i és que en aquest dia s'acostumen a vendre entre el 8% i el 10% de la facturació anual de les llibreries catalanes. Per aquest any, les previsions del Gremi de Llibreters de Barcelona són optimistes i s'espera assolir els 20 milions d'euros en vendes, superant així la facturació del 23 d'abril de l'any passat. A tot Catalunya es muntaran uns 400 punts de venda de llibres, 202 dels quals es concentraran a la ciutat de Barcelona, ha indicat el secretari.

Actualitzat
A Catalunya hi ha 330 llibreries agremiades i, tot i que la norma és que cada llibreria posi una parada, la realitat és que els punts de venda superen el nombre d'agremiades. Per una banda perquè algunes d'aquestes són cadenes amb diversos punts de venda fixos i tenen dret a posar una parada per cadascun d'ells i, per l'altra, perquè competeixen als carrers amb partits polítics, ONG, associacions i entitats que també s'animen a vendre llibres.

Poca lectura

El furor literari de la Diada, però, no es tradueix en un hàbit de lectura, segons el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Antoni Comes, tot i que ha lloat l'existència d'aquesta festa tradicional. Els editors catalans han difós recentment un informe segons el qual el 59,4% dels catalans es declaraven lectors, contra un 14,3% que ho feien només "ocasionalment". Pel què fa a la xifra mitjana de llibres comprats a Catalunya el 2007, és de 9,8 per persona, malgrat que, del total d'entrevistats, el 67,2% van declarar haver llegit "algun" llibre durant aquest any.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut