La vaca Margarita al refugi d'animals del Priorat
La vaca Margarita al refugi d'animals del Priorat
Marçà

La vaca Margarita, a un pas de la llibertat

La història de la vaca més mediàtica pot tenir un final feliç ben aviat

RedaccióActualitzat

La història de la vaca més mediàtica pot tenir un final feliç ben aviat. La Margarita està pendent només d'una prova mèdica per poder sortir de la quarantena en què es troba des que el govern va decidir ajornar-ne el sacrifici.

El refugi d'animals de Marçà on viu, El Hogar Animal Sanctuary, n'ha penjat imatges noves a la xarxa.

Tot i que en el text sembla que anunciï que la Margarita ja està en llibertat, responsables del centre ho han desmentit en una conversa telefònica en què han explicat a TV3 que només falta una anàlitica perquè la Margarita recuperi la llibertat. Mentrestant, asseguren, l'han deixat anar només una estona al corral, sense entrar en contacte amb la resta d'animals.

La vaca Margarita vivia a Tortosa pràcticament com un animal de companyia, però no la van registrar i les autoritats obligaven a sacrificar-la. L'animal va ser protagonista d'una campanya per salvar-li la vida que va aconseguir més de 190.000 firmes.

Els animalistes la van traslladar fins a un refugi d'animals de la comarca del Priorat fins que les autoritats van determinar que quedaria en llibertat passada una quarantena que certifiqués que no tenia cap malaltia, un moment que ja ha arribat.

Protocol per a bovins sense identificar

Arran d'aquest cas, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya va fer públic un nou protocol d'actuació en cas de bovins sense identificar.

El protocol estableix que, en primer terme, el propietari ha de poder acreditar la identitat i traçabilitat de l'animal. Si això no és possible, se'n podria suspendre el sacrifici sempre que el propietari es comprometi a mantenir l'animal viu fora de l'àmbit de la producció ramadera i de la cadena alimentària, i compleixi tota una sèrie de condicions estrictes que garanteixin la seva sanitat i traçabilitat, i queda immobilitzat com a animal no apte per al consum, ni per a activitats comercials ni lucratives.

Anar al contingut