Rugbi

La USAP guanya el Viadana italià per 46 a 27, en la 1a. jornada de la Heineken Cup de rugbi

La USAP de Perpinyà ha començat amb bon peu la participació en una nova edició de la Heieneken Cup, nom que rep la Copa d'Europa de rugbi. L'equip català ha aconseguit una clara victòria spbre el Viadana italià per un clar 46 a 27, en partit corresponent a la primera jornada del Grup 2 d'aquesta competició. Els altres dos rivals de la USAP són el Munster irlandès, subcampió de la passada edició, i el Gloucester anglès, actual líder de la Lliga del seu país.

La USAP ha començat dominant el partit i s'ha avançat ràpidament en el marcador en el minut 2, amb un assaig de Laharrague, tot i que els italians han replicat tres minuts després amb un cop de càstig. En el minut 33 de la primera part, la USAP ha fet un segon assaig transformat pel tercera línia Deroeux, després d'una jugada de força de la davantera catalana. Al descans, s'hi ha arribat amb un resultat parcial de 15 a 6 favorable al conjunt català. En la represa, l'equip que dirigeix Saisset s'ha distanciat encara més en el marcador gràcies a un nou assaig de Bomatí, però la rèplica dels italians ha deixat el resultat amb un 22 a 13 en el minut 55 de partit. A partir d'aquest moment, la USAP ha passat de forma clara a tenir el domini del joc i ha agafat una diferència gairebé definitiva, amb tres assajos consecutius transformats pel capità Goutta, Couttet i Manas, que han deixat el marcador en un clar 39 a 13. El Viadana no ha donat el braç a tórcer i ha tornat a reduir distàncies. L'últim assaig de la USAP l'ha fet l'australià Edmonds, i, ja en temps de descompte, una nova anotació de l'equip italià ha deixat el resultat final en un clar 46 a 27. La USAP ha aconseguit una important victòria en el seu debut a la Heineken Cup, tot i les nombroses baixes per lesió, que han estat ben cobertes per joves jugadors de l'equip català. Abans de començar el partit, el director de la CCRTV, Vicenç Villatoro, i el president de la USAP, Marcel Dagrenat, han firmat un conveni de col·laboració que permetrà als jugadors de la USAP lluir a les samarretes el logotip de Televisió de Catalunya.