Brussel·les

La Unió Europea condemna l'execució a Bielorússia d'un dels autors de l'atemptat de Minsk

La Unió Europea ha condemnat aquest dissabte l'execució a Bielorússia de Vladislav Kovaliov, un dels autors de l'atemptat amb bomba que l'abril de l'any passat es va cometre al metro de Minsk en què van morir 15 persones i més de dues-centes van resultar ferides. Malgrat els "terribles crims", com els ha definit la cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, denuncia que els acusats no van ser objecte d'un procés just i no van tenir dret a defensar-se.

RedaccióActualitzat
Bielorússia és l'únic país del vell continent que aplica la pena de mort a civils, per això no ha pogut ingressar en el Consell d'Europa.

Catherine Ashton ha recordat que la Unió Europea s'oposa a la pena capital sota tota circumstància i la considera una condemna "cruel i inhumana". Per això, ha demanat a les autoritats bielorusses que deixin d'aplicar-la. Una petició que també ha arribat des del Parlament Europeu, en boca del seu president, Martin Schulz.

Vladislav Kovaliov ha estat afusellat en una presó en compliment de la pena capital imposada el mes de novembre. Aquest jove de 26 anys sempre havia negat ser l'autor de l'atemptat, que va costar la vida a quinze persones. L'atac va passar en hora punta en una estació propera al palau presidencial.

L'altre acusat per aquest acte terrorista també està condemnat a mort, i el seu futur, segons Ashton i Schulz, continua sent incert.

Anar al contingut