Pla mitjà del secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, en una atenció als mitjans al Camp de la Bota, el 20 de novemrbe del 2019 (Horitzo…
Pla mitjà del secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, en una atenció als mitjans al Camp de la Bota, el 20 de novemrbe del 2019 (Horitzontal).

La UGT demana "tolerància zero" amb l'extrema dreta en un homenatge als afusellats pel franquisme

ACN Barcelona.-El sindicat UGT ha alertat de l'augment de l'extrema dreta a l'Estat en un homenatge als afusellats pel franquisme, coincidint amb l'aniversari de la mort del dictador Francisco Franco. Una comitiva de sindicalistes i familiars dels executats han recordat els centenars de persones que van morir al Camp de la Bota i han posat clavells vermells davant del 'Parapet de les executades i els executats' entre 1939 i 1952. El secretari general del sindicat, Camil Ros, ha assegurat que aquest dimecres es commemora "el final d'una història que no hauria d'haver passat" i ha demanat "tenir memòria" per evitar repetir fets similars. Per aquest motiu, ha reclamat una política de "tolerància zero" amb l'extrema dreta, que va aconseguir 52 diputats a les últimes eleccions al Congrés dels Diputats.

"L'extrema dreta no ha portat mai res de bo, només confrontació. Democràticament, des de les urnes, s'ha d'erradicar l'extrema dreta de les nostres institucions", ha insisit.Alhora, els sindicalistes han fet servir l'acte per insistir en la necessitat de revisar els judicis dels condemnats "injustament" per la dictadura amb condemnats que encara són considerats culpables segons els escrits judicials. Ros ha insistit que restituir "la seva memòria i dignitat" és necessari per les famílies però també perquè el conjunt de la societat passi pàgina.El secretari general de la UGT a Catalunya ha assegurat que la memòria silenciada i amagada del règim franquista "ha d'aflorar" perquè "la reconciliació no vindrà pel silenci" sinó per la via de recordar els que van perdre la vida i més en un país on "encara hi ha gent a les cunetes", ha lamentat."Els Estats que fan un procés de la transició de la dictadura a la democràcia basat en la memòria històrica estan en una situació millor i allà es poden tancar les carpetes de la dictadura si les parts reconeixen el que han fet. A l'Estat, però, s'ha apostat pel silenci", ha explicat.Ros ha reivindicat monuments com el Parapet del Parc del Fòrum, situat a l'antic Camp de la Bota, on es van afusellar moltes persones, entre ells sindicalistes d'UGT. "Aquests llocs tenen un punt simbòlic important. Cada cop que passi algú per aquí tindrà un moment de memòria i això és imprescindible", ha dit.

Anar al contingut