Cerdanyola

La UAB tindrà un nou centre de recerca destinat a l'empresa i la ciència, el 2009

La Universitat Autònoma de Barcelona comptarà, a partir de l'any que ve, amb un nou centre dedicat a l'empresa i la ciència per potenciar l'activitat empresarial tecnològica a l'entorn del Vallès. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona invertirà 8 milions en la construcció de l'edifici, que tindrà 7.000 metres quadrats.

Actualitzat
Aquest dilluns s'ha signat el conveni de col·laboració entre la UAB i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona per construir-hi l'Eureka I, un edifici singular que acollirà la seu central del Parc de Recerca de la Universitat i unitats i equips d'investigació, tant d'empreses com de centres d'investigació. A més, l'edifici, de 7.000 metres quadrats, també serà la seu d'un viver d'empreses vinculat a l'Autònoma.

A través d'aquest conveni, la universitat cedeix una parcel·la de 6.170 metres quadrats del campus, on s'aixecarà l'Eureka 1, a tocar de l'autopista AP-7. D'altra banda, el Consorci invertirà 8 milions d'euros per a la construcció de l'edifici, en el que representa la primera aposta del Consorci per construir fora de la ciutat de Barcelona edificis per a usos tecnològics i científics. El nou centre d'investigació també estarà pròxim a infraestructures d'alt nivell com el Sincrotró, la Sala Blanca del Centre Nacional de Microelectrònica i dues futures infraestructures científiques i tecnològiques del Ministeri d'Educació i Ciència.

L'edifici, que es començarà a construir el mes que ve i podria ser una realitat en el segon semestre del 2009, ha estat dissenyat per l'estudi d'arquitectes de Norbert Cinnamond i disposarà de planta baixa i tres plantes superposades parcialment. Cinnamond ha explicat que l'edifici està dissenyat per estalviar el màxim d'energia.
Anar al contingut