Grècia quedarà paralitzada 48 hores en protesta contra el pla d'austeritat. (Foto: EFE)
Grècia quedarà paralitzada 48 hores en protesta contra el pla d'austeritat. (Foto: EFE)
Brussel·les

La troica dóna llum verda al lliurament de 8.000 milions a Grècia

La missió de supervisió formada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional, coneguda com la troica, ha donat aquest dimarts llum verda al lliurament del sisè tram del paquet d'assistència financera a Grècia, de 8.000 milions d'euros. "Una vegada que l'Eurogrup i el comitè executiu de l'FMI hagin aprovat les conclusions de la cinquena revisió -la que acaba de concloure la troica a Atenes- estarà disponible el tram de 8.000 milions d'euros, probablement a principis de novembre", ha assegurat la missió en un comunicat conjunt difós a Brussel·les. Grècia ha celebrat la decisió i ha qualificat de "pràctic, equilibrat i positiu" l'informe dels inspectors.

RedaccióActualitzat
Els inspectors de la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional desplaçats a Atenes han recomanat que es desbloquegi l'ajuda urgent de 8.000 milions d'euros per a Grècia perquè consideren que les autoritats gregues han complert les condicions exigides en matèria de reducció del dèficit i reformes estructurals.

Els inspectors consideren que, tot i l'agreujament de la recessió i l'incompliment de l'objectiu de dèficit pel 2011 admès pel mateix govern grec, "les autoritats continuen fent importants progressos, notablement pel que fa a la consolidació fiscal".

L'ajuda de 8.000 milions d'euros correspon al sisè tram del rescat de 110.000 milions d'euros que la UE i l'FMI van aprovar per a Grècia el maig del 2010.

El ministre de Finances grec, Evangelos Venizelos, ha afirmat en un comunicat que ara no només pertoca rebre l'ajuda, sinó "completar i activar les decisions del 21 de juliol", amb referència a la cimera de la Unió Europea, i aplicar un programa que doni "una resposta definitiva sobre la solvència del deute públic".

La UE ha criticat reiteradament els retards de Grècia a l'hora d'aplicar les reformes i, per tal de mantenir la pressió sobre Atenes, els dirigents de l'eurozona van posposar qualsevol ajuda monetària fins al novembre.
Anar al contingut