La setmana de Putin, cada diumenge resumida a la televisió pública russa

RedaccióActualitzat

Putin ha fet 9.000 quilòmetres. Putin ha escalat una muntanya. Putin caçant. Entrevista al secretari de premsa de Putin, que afirma que el president rus "estima els nens i la gent en general". Són alguns dels continguts que es poden veure al nou programa de la televisió pública russa.

Rússia 1 ha començat a emetre un programa que consisteix a resumir el seguiment de tota una setmana de la feina de Putin. Una hora d'emissió que s'afegeix a la ja amplíssima i amable cobertura que li fan els principals canals de televisió del país.

 

 

El programa coincideix amb un descens de la popularitat del president rus. Tot i que continua mantenint un alt índex de popularitat, Putin ha viscut darrerament una onada de protestes contra la reforma de les pensions i l'edat de jubilació. Les queixes de la població l'han acabat obligant a suavitzar els canvis que havia proposat el seu govern.

Una hora de panegíric

L'oda setmanal a Putin va a càrrec d'un periodista, Vladimir Soloviov, que acapara programes als canals públics. I la primera idea que deixen clara és que s'ha d'estar molt fort, per seguir un president que ha recorregut 9.000 km en una setmana.

 



Malgrat que acostar-se a Putin de manera espontània és gairebé impossible, aquí defensen que si volta tant és per estar a prop dels russos. Parlen amb el seu secretari de premsa, Dmitri Peskov, que assegura que és "un humà molt humà".

Era impossible defugir el tema de la setmana: l'endarreriment de l'edat de jubilació. El que sí que han defugit és la polèmica d'un projecte que rebutgen al voltant del 90% dels russos. L'entrevista no és ni tan sols amb un expert independent. La paraula és per a un diputat del partit del poder, de Rússia Unida.

I per acabar el programa ben amunt, seguiment de les excursions que Putin va fer a Sibèria. L'objectiu, reforçar el missatge que Putin, que ja té 65 anys, està fet un toro.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut