Jocs Olímpics

La selecció espanyola de waterpolo supera Grècia i certifica la classificació per als quarts de final (11-9)

La selecció espanyola masculina de waterpolo s'ha imposat a Grècia per 11-9 i ha certificat la seva classificació per als quarts de final. D'altra banda, l'àrbitre eslovè Boris Margeta, que no va concedir un gol legal a Espanya en el partit contra Croàcia, ha estat inhabilitat per la FINA i no arbitrarà cap més partit en aquests Jocs Olímpics.

Actualitzat
La selecció espanyola masculina de waterpolo s'ha imposat a Grècia per 11-9 i ha certificat la seva classificació per als quarts de final. Quan falta l'última jornada, i amb Croàcia amb el primer lloc assegurat, el conjunt de Rafa Aguilar es jugarà la segona plaça de grup davant d'Itàlia.

Gràcies a la gran actuació del porter Iñaki Aguilar, Espanya ha controlat amb comoditat els dos primers quarts i ha arribat al descans amb un marcador favorable de 8-5. A la represa, la selecció espanyola ha arribat a tenir un màxim avantatge de quatre gols, però tot i els problemes en atac i la reacció grega, la victòria en cap moment ha perillat.

Boris Margeta, inhabilitat per la FINA


L'àrbitre internacional eslovè Boris Margeta, que no va donar per vàlid un gol legal de l'equip espanyol de waterpolo masculí contra Croàcia, ha estat inhabilitat per part de la Federació Internacional de Natació (FINA) i no podrà arbitrar més durant aquests Jocs, segons ha confirmat aquest dissabte la Federació Espanyola de Natació a través del seu lloc web.

El partit entre Croàcia i Espanya va acabar amb victòria croata per 8-7, després que l'àrbitre decidís no concedir un gol d'Iván Pérez pocs segons abans del final del partit, una diana que hauria significat l'empat. De fet, el jutge de línia va indicar que la pilota havia entrat, però l'àrbitre no va concedir el gol. Per aquest motiu, l'equip espanyol va presentar un recurs.

Tot i que la FINA dóna la raó al combinat que dirigeix Rafa Aguilar, el resultat del partit no es modificarà, perquè "no es pot rearbitrar una decisió presa i firmada per l'àrbitre principal del partit", indica la Federació Espanyola de Natació.


Anar al contingut