Aquestes dues noves torres arribaran a 135 metres d'alçada (Sagrada Família)

La Sagrada Família col·loca les peces que coronaran les torres dels evangelistes Lluc i Marc

Amb la col·locació d'una ala del bou alat que representa Lluc es comença el compte enrere per culminar les dues torres

Helena RodríguezActualitzat

La Sagrada Família està a punt de sumar dues torres més, les dels evangelistes Lluc i Marc. Just quan fa gairebé un any que es va col·locar l'estrella dalt de tot de la torre de Maria.

El compte enrere d'aquesta nova fita ha començat aquest dijous, amb la instal·lació dalt de tot de la torre de Lluc de la primera peça de la icona que el representa, un bou alat. De moment només s'ha alçat la primera de les dues ales, però és una peça majestuosa, un hiperboloide el·líptic de 9 metres d'alçada, fet de formigó blanc, obra de l'escultor Xavier Medina Campeny.   

 

En les pròximes setmanes s'anirà completant el trencaclosques que acabarà donant forma a aquest bou símbol de Lluc. El llibre que representa el seu evangeli i la cara banyada seran de marbre de l'illa grega de Thassos, d'on s'extreu un dels marbres blancs més lluminosos.

En paral·lel també es culminarà la torre de Marc, amb la seva icona, que en el tetramorf cristià és la figura del lleó. Les torres de Joan i Mateu s'ajornen fins l'any que ve. I, un cop acabades les quatre torres centrals dels evangelistes, se centraran ja tots els esforços en la gran torre central de Jesucrist, de 172,5 metres d'alçada.

Aquestes dues noves torres, la de Lluc i Marc, arribaran a 135 metres d'alçada, només tres centímetres per sota de la de la Mare de Déu. I s'inauguraran i il·luminaran per primer cop el 16 de desembre, a la sortida del concert de Nadal que cada any celebra el temple.

ARXIVAT A:
Sagrada Família
Anar al contingut