La Ribera d'Ebre, seu de la Mobile Week... encara sense fibra òptica a tot arreu

Actualitzat

El Mobile World Congress, que es farà la setmana que ve, també arriba aquest any fora de Barcelona. A la Ribera d'Ebre s'hi fan fins a mig centenar d'activitats per acostar les noves tecnologies a la comarca.

Una trobada de dinamitzadors d'espais de coworking ha inaugurat aquest dilluns l'anomenada Mobile Week. A les Terres de l'Ebre hi ha set d'aquests espais de treball compartit, una demanda que creix.

David Romaní és el gerent de l'espai Cowo Amposta:

"Els últims anys detectem que hi ha més demanda de gent que ve de grans ciutats i decideixen marxar cap a entorns rurals però sense renunciar a un lloc de treball amb més gent, i així no estan aïllats."

Però, en moltes ocasions, es troben amb un inconvenient: a la comarca, la fibra òptica encara no arriba a tot arreu.
 

 

Per això s'ha creat el col·lectiu "#enstoquenlafibra", que reivindica l'expansió de la fibra òptica i fa una recollida de firmes "per un accés lliure a internet".

Ivan Solé, director de Nemon Intelligence in Business, explica com els perjudica:

"Anem amb un ADSL convencional i amb connexió per ràdio i, en determinats moments, la connectivitat cau moltíssim, i la productivitat també cau. El fet de no disposar d'una línia en condicions està afectant el rendiment com a companyia."

 

 

En la primera jornada de la Mobile Week a la Ribera d'Ebre s'ha inaugurat l'espai CoEbreLab, el laboratori d'innovació social, digital i col·laborativa que impulsa el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre dins la xarxa CatLab, que donarà suport a emprenedors, empreses i administracions públiques locals a través les tecnologies de la informació i el coneixement.

Albert Pujol és el director de CoEbreLab:

"Jo crec que és un premi a un treball dels darrers 15 anys sobretot d'un departament d'informàtica que treballa mancomunadament per a tots els ajuntaments de la Ribera d'Ebre, que treballa en projectes en altres territoris de les comarques de la Ribera d'Ebre i també en altres territoris de Catalunya, i que, amb moltes dades de la penetració de les noves tecnologies, som referent en una comarca de 22.000 habitants."

La Mobile Week s'expandeix arreu de Catalunya per acostar la tecnologia i les principals novetats a la ciutadania. Aquestes activitats i conferències prèvies al Mobile World Congress es fan en ciutats com Igualada, Reus, Girona, Lleida i a la Ribera d'Ebre.

 

ARXIVAT A:
Mobile World CongressTecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut