Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Tortosa

Per què la renda de les Terres de l'Ebre és la més baixa de tot Catalunya

La renda familiar a les quatre comarques de les Terres de l'Ebre és inferior a la mitjana catalana, però la que està pitjor és el Montsià

RedaccióActualitzat

Els ebrencs disposen d'una renda mitjana de 12.200 euros. És un 25% menys que la renda catalana.

 

Les raons són múltiples, segons Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV.

"El sectors productius en què estan especialitzats a l'Ebre són sectors de sous mitjans més petits, com el sector primari. Dins dels mateixos sectors hi ha predomini d'activitats que utilitzen mà d'obra amb poc coneixement. I òbviament, els sous estan relacionats molt amb el coneixement i la formació."

La renda familiar és més baixa que la mitjana catalana a les quatre comarques de l'Ebre, però hi ha diferències significatives entre si. A la Ribera d'Ebre, per exemple, on té un pes important la indústria nuclear, és només un 11% més baixa, mentre que el Montsià és la que està pitjor, amb una renda un 31% inferior a la de Catalunya.

 

Els sindicats reclamen mesures específiques per a les Terres de l'Ebre, per tirar endavant un tipus de turisme, serveis i indústria amb valor afegit, que fagin pujar els salaris.   

La crisi va colpejar fort les Terres de l'Ebre i, ara que l'economia ha començat a recuperar-se, ho fa per sota de Catalunya. Això fa difícil que puguin equiparar la seva renda a la mitjana catalana.
 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut