Barcelona

La protesta de la plaça Universitat "es consolida" i els acampats ja són un miler

Destaquen en un comunicat que ja són més de 500 tendes

RedaccióActualitzat

Ja són més de 1.000 les persones que estan acampades a la plaça Universitat de Barcelona. La majoria són estudiants universitaris -la "generació del 14-O"- i ja fa quatre dies que van decidir plantar-hi les seves tendes. 

Els participants consideren que la mobilització "es consolida" i, segons destaquen en un comunicat, són més de 500 tendes

Protesten per la sentència del procés, però les seves reivindicacions van més enllà de la independència.

La quarta jornada de l'acampada s'ha centrat en la "lluita internacionalista", amb xerrades sobre la situació de pobles com el sahrauí, el kurd i diversos de l'Amèrica Llatina. La tarda dels joves acampats a plaça Universitat ha començat amb Ira, un grup de rap amb lletres feministes i reivindicatives. 

 

Tot i que n'hi ha que no volen parlar davant les càmeres, sí que n'hi ha que expliquen qui són i per què estan acampats, com, per exemple, l'Ernest:

"Tots els que som aquí compartim el fer d'haver viscut, haver crescut i haver-nos polititzat al voltant d'uns anys de crisi, on hem vist que a poc a poc els nostres drets i llibertats acabaven sent substituïts per prioritats econòmiques."


Alerten d'un possible desallotjament imminent

 

 

Els acampats alerten d'un "possible imminent desallotjament, després de les últimes mediacions amb Mossos i institucions públiques", segons diuen en un comunicat, i fan una crida a acampar per poder mantenir la protesta.

 

 

Manifestació dels CDR
 

 

Els CDRs han convocat una acció de protesta contra el govern de la Generalitat aprofitant l'acampada a la plaça Universitat.  Han denunciat la "repressió exercida en les darreres setmanes per part dels governs" i han demanat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch.

Amb el lema "Mori el mal govern", també han criticat que l'executiu de Quim Torra no hagi ofert una resposta institucional a la sentència del procés.

La manifestació ha sortit de la plaça Universitat i ha anat fins a la plaça de Sant Jaume.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàCDR
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut