Halima Aden, el 2017, en una sessió a Nova York

La primera top model a pujar a una passarel·la amb hijab ho deixa per les seves creences

També va ser la primera model en aparèixer a Sports Illustrated vestint burquini i hijab

Juli Rodés AlmerActualitzat

Halima Aden, la primera top model a pujar a una passarel·la vestint un hijab, deixa la professió per poder ser fidel a les seves conviccions religioses. Diu que la indústria de la moda l'ha obligada a comprometre les seves creences.

En el seu compte d'Instagram, Aden ha penjat un seguit d'"stories" en què repassa imatges de la seva carrera i en desaprova moltes amb l'argument que no va saber ser fidel a ella mateixa ni a les seves creences. Són imatges en què no apareix amb un hijab, sinó amb el cap cobert d'alguna altra creació.

Lamenta que va desnaturalitzar aquesta peça de vestir a la qual vol ser fidel, el mocador amb què algunes dones musulmanes es cobreixen els cabells i el coll.

"Només em puc culpar a mi mateixa, per preocupar-me més per les oportunitats que pel que estava realment en joc."


En un missatge, assegura: "Ser una minoria dins d'una minoria dins d'una minoria no és mai fàcil". En un altre afegeix que va arribar a perdre el contacte amb ella mateixa, amb qui era realment.

Explica també, acompanyant una altra imatge, que després de fer aquella sessió de fotos va estar plorant a l'habitació de l'hotel, perquè estava massa espantada per parlar, que diu que és una lluita molt habitual quan ets la primera a fer una cosa.

 

 


I és que Aden acumula diverses ocasions, a la seva vida, en què ha estat pionera.

Amb 19 anys, el 2016 va ser va ser la primera aspirant del concurs de bellesa Miss Minnesota que hi va participar amb hijab i burquini.

El 2017 va signar un contracte de tres anys amb IGM, la principal agència de models del món, i va participar en la New York Fashion Week. També ha participat en les setmanes de la moda de Milà i de Londres.

 

Halima Aden, aquest any, en la preestrena d'un documental de Netflix


Catapultada a la fama, el 2019 va ser la primera model que ha fet una sessió amb burquini i amb hijab per a la revista Sports Illustrated, una autèntica fita per a moltes models. 

 

 

Aden també ha estat portada, entre altres publicacions, com la revista Vogue, en les edicions del Regne Unit i de l'Aràbia Saudita. 

Una portada, per cert, de la qual també renega, perquè diu que és una burla que lamenta perquè era massa jove i naïf per veure-ho, aleshores.

 

 


A més, ha participat en campanyes de moda com les de Fenty Beauty, la marca de la cantant Rihanna. D'aquesta campanya n'està molt contenta, i explica que Rihanna li va permetre vestir el hijab que ella va portar al set on s'havien de fer les fotos.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halima Somali (@halima)

 

Comentant la imatge, Aden explica: "Aquesta és la noia a la qual estic tornant. La Halima real".

Rihanna, per cert, li ha expressat el seu suport a través de la xarxa, també.

Filla de pares somalis, Halima Aden va néixer el 1997 en el camp de refugiats de Kakuma, a Kènia. Viu als Estats Units des que tenia 6 anys.

ARXIVAT A:
ModaReligióIslam
Anar al contingut