La presencialitat guanya la partida al teletreball, que passa a ser sobretot "ocasional"

​Segons un estudi de la patronal Pimec, la meitat dels que teletreballaven habitualment ja han tornat al lloc de feina presencial i només una part continua treballant des de casa algun dia de la setmana

RedaccióActualitzat

El teletreball està passant de ser "habitual" a "ocasional", en molts casos. Segons un estudi de la patronal Pimec entre els seus associats, la meitat dels que teletreballaven habitualment ja han tornat als llocs de feina presencials. Del 17,5% dels que teletreballaven tota la setmana durant el segon trimestre del 2020 s'ha passat al 9,3%.

Però no tothom ha abandonat del tot el teletreball; molts dels que han tornat a l'oficina, encara treballen des de casa alguns dies de la setmana. És la fórmula que sembla que s'imposa, segons Pimec.

Creix el nombre de persones que declaren teletreballar de manera ocasional, un o dos dies per setmana (del 1,7% del 2020, al 5,5% del 2021). Sumant les dues modalitats, abans de la pandèmia teletreballaven unes 130.000 persones a Catalunya. En el pic de la pandèmia va superar el mig milió i actualment són 429.000, segons l'enquesta de Pimec.

D'acord amb el mateix informe, només un terç de les petites i mitjanes empreses es planteja el teletreball de manera permanent, mentre que el 40% planteja l'opció del teletreball, però sempre que se situï per sota del 30% de la jornada setmanal; és a dir, per sota d'un dia i mig.

Un dels motius? Més enllà del 30% de jornada de teletreball entra en vigor la nova llei, que marca uns mínims d'equipament tecnològic que les empreses han de facilitar als treballadors.

"Aprendre" a teletreballar

L'escola de negocis EADA també ha elaborat una enquesta entre professionals que teletreballen habitualment. L'estudi apunta que, després de més d'un any d'experiència, s'han anat resolent part dels maldecaps que va provocar la implantació a corre-cuita d'aquesta modalitat de feina (forçada pel confinament).

Baixa la proporció d'enquestats que han hagut de fer hores extres o tenen problemes per separar el temps personal del professional. Això sí, més de la meitat dels enquestats reconeixen que s'ha debilitat la seva relació amb els companys de feina.

 

ARXIVAT A:
Drets laboralsTeletreball
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut