S'ajorna la preinscripció escolar pel coronavirus
S'ajorna la preinscripció escolar pel coronavirus

La preinscripció escolar queda ajornada fins que es pugui fer "amb normalitat"

Havia de començar el 23 de març, però Educació anuncia que es posposa pel coronavirus

Irene Vaqué ReigActualitzat

La preinscripció escolar d'infantil, primària i ESO queda ajornada. El Departament d'Educació ha anunciat que no es farà fins que es pugui fer "en condicions de normalitat".

La suspensió de les classes i el tancament de centres pel coronavirus, des dels 0 anys fins a la universitat, havia fet impossible continuar amb les portes obertes i visites a escoles i instituts que alguns centres educatius ja havien començat o havien de fer, justament, aquestes setmanes.

Tenint en compte això, i també la situació de confinament, Educació ha optat per posposar la preinscripció al segon cicle d'infantil, primària i secundària (des de P3 fins a ESO) fins que la situació es normalitzi.

L'endemà de saber-se l'ajornament, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha admès que tot depèn de quan s'allargui el confinament. Les preinscripcions que els preocupen, ha dit, són les de P3 i 1r d'ESO, sobretot si la crisi del coronavirus obliga a endarrerir-les més enllà de principis de maig. Ho ha explicat al "Tot es mou", de TV3:

"Si poguéssim fer-ho a l'abril, no passaria res. A començaments de maig, se'ns complicaria alguna cosa. Si tardéssim més, voldria dir que el calendari hauria de ser una mica diferent. No vol dir que les escoles no poguessin obrir al setembre, però potser alguns grups no estarien preparats."

El conseller ha recordat que, per garantir l'equitat, no es poden fer els tràmits només per internet, perquè no totes les famílies disposen de connexió.

 

El calendari publicat fixava la preinscripció entre el 23 de març i l'1 d'abril, amb el sorteig per desempatar el 5 de maig i les matriculacions del 16 al 22 de juny.  

Justament, aquest mateix dimarts s'ha anunciat que s'ajorna la selectivitat, prevista entre el 9 i l'11 de juliol.

 

La polèmica del decret d'admissió

 


El procés de preinscripcions d'aquest any està marcat per la crisi del coronavirus, però també per la polèmica pel decret d'admissions, amb el qual la Generalitat vol aconseguir una distribució equitativa de l'alumnat.

Les famílies de la concertada s'han mobilitzat i han presentat 120.000 firmes contra el decret. Consideren que el text "perjudica" la llibertat d'elecció de centre. Les escoles concertades afirmen que el "finançament insuficient" causarà un "sobrecost que han de sufragar els pares o l'asfíxia econòmica de l'escola".

La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC), per contra, ha presentat al·legacions al decret, però perquè creu que és "continuista" i no solucionarà la segregació escolar.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut